Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Žmonos pardavinėjimu kaltintas tauragiškis už grotų nekeliaus

Neseniai susituokusių jaunų tauragiškių istorija pasiekė teismą. Ketvirtadienį Klaipėdos apygardos teisme paskelbtas nuosprendis. 22-ejų vyras kaltintas tada dar nepilnametės žmonos pardavinėjimu prostitucijai.
Prekyba žmonėmis
Prekyba žmonėmis / 123RF.com nuotr.

Ši istorija verčia suklusti ne tik dėl aplinkybių, kaip pora tapo sutuoktiniais, nors mergina tuomet dar buvo nepilnametė. Makabriškos ir aplinkybės, kaip teisėsauga apskritai susidomėjo pora.

Teismas įvertino aplinkybę, kad ištekėjusi nepilnametė buvo emancipuota, t. y. atsakė už savo veiksmus.

Į pareigūnus, kaip išaiškėjo, kreipėsi pati porelė, kai sulaukė grasinimų iš vieno vyriškio, nenorėjusio sumokėti jaunai moteriai už „meilę“.
Tada ir paaiškėjo, kad pora kurį laiką prisidūrė pajamų dėdama įvairius skelbimus apie jauną merginą ir meilę. Bylos duomenimis, tokią veiklą pora galėjo tęsti apie keturis mėnesius.

Paaiškėjo, kad sutuoktinis nuveždavo savo žmoną į pasimatymus, o gautus 50 eurų pasidalindavo.

Taigi istorija pasiekė teismą, vyriškiui uždrausta matytis su žmona ir pateikti kaltinimai dėl kelių straipsnių. Vienas jų – vaiko pirkimas arba pardavimas, kitas – pelnymasis iš nepilnamečio prostitucijos.

Tačiau teismas įvertino aplinkybę, kad merginai buvo leista tuoktis, be to, ji buvo emancipuota, todėl dalį kaltinimų panaikino. Jaunas vyras buvo nuteistas už 307 str. 1 dalį: tas, kas turėjo pajamų iš kito asmens prostitucijos arba sąvadavo prostitucijai. Jam paskirtas laisvės apribojimas metams ir 3 mėnesiams.

Vaikiną teisme palaikė mama, kuri vis kartojo, kad sūnus tapo aplinkybių auka. Beje, poros dukrelė gyvena su močiute, nes biologinė mama jos atsisakė vos gimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?