Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 16

Artimiausiomis dienomis vis labiau šils, tačiau savaitgalis bus lietingas ir šaltesnis

Artimiausiomis dienomis galėsime mėgautis šylančiais orais, tačiau savaitgalį atkeliaus šalto oro frontas, skelbia portalas orai.lt.
Šiltas šeštadienis į gatves išviliojo daugybę vilniečių
Pavasaris mieste / Mato Dauginio/15min.lt nuotr.

Šiandien vakariniu anticiklono pakraščiu į Lietuvą plūsta šiltas sausas oras. Dangumi plaukia vien balti debesėliai. Pučia stiprokas, bet šiltas pietryčių vėjas.  Popiete temperatūra daug kur sieks 15 laipsnių šilumos. 

Trečiadienio rytą ir dieną per Lietuvą slinks šaltesnio oro frontas. Naktį išliks mažai debesuoti, sausi orai. Temperatūra sieks 2–7 laipsnius šilumos. Nestipriai pūs pietryčių vėjas. Rytą vakariniame šalies pakraštyje jau pasirodys lietaus debesys, pajūryje ir vakariniame Žemaitijos kalvų šlaite palis.

Dieną debesys ir trumpai trunkantis lietus stumsis į rytus, apimdamas daugiausia vakarinius, šiaurinius rajonus. Lietaus intensyvumas keliaujant iš Žemaitijos į rytus vis labiau menks. Dieną temperatūra Žemaitijoje svyruos tik apie 10–13 laipsnių, o pajūryje bus vos 7–9 laipsniai šilumos, rytiniuose rajonuose oras šils iki 14–18 laipsnių. Praslinkus frontui vėjas pasisuks iš pietvakarių.

Ketvirtadienio dieną į mūsų šalį vėl plūstelės nauja, dar didesnė šilumos porcija. Naktį lietaus nenumatoma. Temperatūra šiauriniuose rajonuose pažemės iki 1–3, pietiniuose bus apie 4–6 laipsnius šilumos. Dieną  debesų bus gausiau, bet žymesnio lietaus nenumatoma.   Vėjas pūs iš pietų, 6–11 m/s. Temperatūra dieną kils iki 14–19 laipsnių šilumos, tik  pajūryje tebus 10–12 laipsnių. 

Penktadienį vėl atslinks šalto oro frontas. Jį lydės ne itin gausus lietus. Vėjas lengvai pūs iš pietvakarių. Naktis bus labai šilta, nuo 5 iki 10 laipsnių šilumos, o dieną temperatūra svyruos tarp 10–15 laipsnių, pajūryje bus apie 8 laipsnius šilumos.  

Šeštadienį daug kur palis. Temperatūra naktį numatoma nuo 2 iki 7 laipsnių šilumos, dieną sieks tik 8–13 laipsnių. Pietvakarių vėją dieną keis šiaurės vakarų.

Sekmadienį lietaus tikimybė nedidelė. Naktį temperatūra svyruos apie nulį laipsnių, dieną bus 8–13 laipsnių šilumos. 

Daugiau informacijos apie orus. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas