Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 08

Artimiausiomis dienomis orai pradės keistis

Ketvirtadienio naktį cikloniniai debesys vietomis, o dieną jau ir į daugelį Lietuvos rajonų atneš trumpo lietaus. Daugiausia lis vakariniuose rajonuose. Kai kur griaudės perkūnija. Pūs pietinių krypčių vidutinio stiprumo vėjas, dieną jis bus kiek stipresnis – 7–12 m/s. Numatomi labai šilti orai. Naktį atvės tik iki 10–15 laipsnių. Dieną temperatūra bus vasariška – 23–28 laipsniai.
Grėsminga perkūnija truko ilgiau nei tris valandas.
Žaibas virš Vilniaus / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Penktadienį ir vėl prognozuojami trumpi lietūs. Bus palankios sąlygos perkūnijos debesims susiformuoti. Perkūnijos metu kai kur vėjas sustiprės iki 14 m/s. Temperatūra naktį svyruos nuo 10 iki 15 laipsnių. Dieną šils iki 18–23, o rytiniuose rajonuose iki 26 laipsnių, pajūryje bus daug vėsiau – apie 11 šilumos.

Šeštadienį taip pat bus lietaus, kai kur su perkūnija, kurios metu vėjo gūsiai sieks 14 m/s. Naktis nešalta – 8–13 laipsnių šilumos, o dieną žadami gerokai vėsesni orai nei penktadienį – termometrai rodys 16–21 laipsnį.

Sekmadienį lietaus debesys neskubės trauktis, tačiau dienos metu jau vyraus trumpalaikiai lietūs. Vietomis dar gali ir perkūnija nugriaudėti. Temperatūra bus panaši kaip ir šeštadienį.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas