Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 04

Atkeliavo rudeniški orai: bus lietinga ir vėjuota

Šiandien itin rudeniškus Lietuvos orus lems gilus Atlanto ciklonas. Danguje bus daug žemų lietaus debesų.
Ruduo Pavilnių regioniniame parke
Ruduo Pavilnių regioniniame parke / Lukas Balandis / BNS nuotr.
Temos: 3 Ruduo Orai Lietus

Daugelyje rajonų numatomi trumpi lietūs, vietomis lis smarkiai, sugriaudės ir pavienės perkūnijos. Gūsingas ir stiprus pietvakarių, vakarų vėjas neskubės rimti ir daug kur sustiprės iki 15-20 m/s, pajūryje – 23 m/s. Vėjuotą bei lietingą dieną temperatūra kils vangiai ir bus vėsi diena – šils iki 13-17 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienio naktį atkeliavusios orų permainos nenurims. Daugelyje rajonų numatoma lietinga naktis, vakariniuose rajonuose vietomis lis smarkiai. Sausiau turėtų išlikti tik šalies pietrytiniuose rajonuose. Pietvakarių, vakarų vėjo gūsiai išliks smarkoki, tačiau pavojingi vėjo gūsiai iki 15-20 m/s numatomi jau tik vietomis. Naktį temperatūra pažemės iki 7-12, pajūryje 14 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienio dieną orai išliks lietingi ir vėjuoti. Visur lankysis lietus, vietomis, didesnė tikimybė Vakarų Lietuvoje, lis smarkiai. Vėjas suksis iš šiaurės vakarų, daug kur pavojingi vėjo gūsiai stiprės iki 15-20, pajūryje – 25 m/s. Įdienojus temperatūra kils tik iki 11-16 laipsnių šilumos.

Penktadienį lietaus sulauksime jau tik vietomis. Šiaurės vakarų, vakarų vėjas ims rimti, gūsių sustiprėjimai laukiami tik vietomis. Naktis bus vėsi, apie 5-10, pajūryje 12-13 laipsnių šilumos, dieną temperatūra svyruos tarp 12-17 laipsnių šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas