Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 31

Audra vėl smogė Lietuvai: vėjas kai kur kilo iki 27 m/s, krito 5–6 cm ledėkai

Trečiadienio diena Lietuvoje ir vėl buvo kontrastinga. Kaip teigia Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba, šiaurės vakarinėje šalies pusėje oras sušilo iki 20–25, o pietrytinėje – iki 26–31 laipsnio karščio. Tačiau popiet jau daug kur buvo neramu, labiausiai rytinėje Lietuvos pusėje.

Apie tai, kaip siautėjo audra Lietuvoje, galite plačiau skaityti čia: Lietuvoje prasiautė audra: pasipylė kruša, nusiaubta Ignalina, potvyniai Jonavoje, Ukmergėje, stichija traukiasi į Latviją.

Labiausiai nukentėjo Ignalina, daug žalos pridaryta ir Kazlų Rūdoje, patvino Ukmergė, Jonava, kitos vietovės.

LHMT teigimu, popietės metu pradėjo formuotis ir vystytis audros debesys: „Vakare daugelyje vietovių rytinėje šalies pusėje praslinko liūtys su perkūnija, vietomis iškrito kruša (buvo vietų kur ledėkai siekė maždaug iki 5–6 cm).

Taip pat fiksuotas škvalas: Švenčionyse maksimalūs vėjo gūsiai siekė net iki 27 m/s, Šumske (Vilniaus r.) – iki 23 m/s, Utenoje – iki 20 m/s, Dūkšte (Ignalinos r.) – iki 18 m/s. Ketvirtadienio naktį, maždaug apie vidurnaktį, audros pamažu pasitraukė, nurimo.“

LHMT feisbuke taip pat pasidalino žemėlapiu, kuriame pavaizduoti visi užfiksuoti žaibų išlydžiai per praėjusią parą. Ten kur taškeliai būna išsidėstę tankiau dažniausiai reiškia intensyvesnę audrą.

LHMT nuotr./Žaibų išlydžių žemėlapis
LHMT nuotr./Žaibų išlydžių žemėlapis

Sinoptikai įspėja, kad ir ketvirtadienį daug kur numatomi trumpi lietūs, vietomis smarkūs ir su perkūnija. Vėjas pietvakarių, vakarų, 5–10 m/s, per perkūniją kai kur gūsiai 15–17 m/s. Aukščiausia temperatūra 18–23 laipsniai šilumos. ?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas