Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 12 /16:06

Rytų Lietuvoje ir Vilniuje laukiama gausaus lietaus: kur gali prilyti daugiausia?

Vilniaus savivaldybės įmonė „Grinda“ skelbia, kad vakarop Vilniuje laukiama smarkaus lietaus bei stiprių vėjo gūsių, todėl parengė papildomas pajėgas. Meteorologai skelbia, kur gali smarkiausiai lyti.
Liūtis Vilniuje
Liūtis Vilniuje / „Grindos“ nuotr.

Anot „Grindos“, sinoptikų vertinimu, šiandieną ir rytoj (penktadienį), numatomas lietus – vietomis smarkus. Į pavakarę sustiprės vėjo gūsiai, tad gali būti nesmagu.

„Matydami galimus orų pokyčius, atitinkamai planuojame ir darbus. Visą parą budinčios brigados, žinia, su lietumi pasiruošusios tvarkytis kiekvieną minutę, tačiau jei liūtis įsismarkautų, esame pasiruošę mobilizuoti papildomas pajėgas.

Jei lietus – krituliai ar išvartos – sukeltų nepatogumų ar trukdymų eismui, apie tai praneškite tel. 1355“, – skelbia „Grinda“.

Kur gali smarkiausiai lyti?

Meteorologai prognozuoja, kad ketvirtadienį ir penktadienį Rytų Lietuva sulauks gausaus lietaus. Skirtinguose modeliuose skaičiuojama iki 15-40 mm.

„Šiandien vakare iš pietų į rytinius rajonus pamažu atslinks intensyvesnių kritulių masyvas. Per penktadienio naktį ir dieną palis, vietomis smarkiai. Modeliai iki penktadienio vakaro rytinei šalies pusei skaičiuoja iki 15-40 mm akumuliuotų kritulių kiekį. Likusioje Lietuvos dalyje lietaus irgi bus, bet mažiau“, – rašoma svetainėje „Orai ir klimatas Lietuvoje“.

Meteo.lt skelbia, kad naktį iš ketvirtadienio į penktadienį palis daug kur, vietomis smarkiai. Penktadienio dieną daugelyje rajonų palis, vyraus trumpi lietūs, vietomis smarkūs. Kai kur su perkūnija. Šeštadienį taip pat daug kur palis (vyraus trumpi lietūs), vietomis lis smarkiai su perkūnija.

Naujausi ECMWF orų modelio skaičiavimai rodo, jog didžioji lietaus dalis teks rytinei šalies pusei, kurioje iki šeštadienio ryto gali iškristi iki 15–40 mm (žr. žemėlapyje). Kadangi rugsėjo mėn. norma yra 60 mm, tad dalis vietovių gali sulaukti net pusės mėnesio normos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas