Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Ilgasis savaitgalis žada karštį, tačiau skėčio namuose pamiršti nederėtų

Penktadienio dieną mūsų šalies orus lems šiaurinė anticiklono dalis. Ploni ar nedideli debesys pasirodys daugiausia rytinėje Lietuvos dalyje. Apie lietų pagalvoti neteks. Rytą dvelks silpnas vėjas, tačiau artėjant vidurdieniui vakarų, šiaurės vakarų vėjas papūs 5-10 m/s greičiu. Debesų beveik nebus, o saulė dosniai dalins spindulius, tad oras suskubs šilti. Antroje dienos pusėje termometrai daug kur rodys 22-26, o kai kuriuose Dzūkijos ir Suvalkijos vietovėse 27 laipsnių šilumą. Baltijos pakrantėje pūs gaivesnis vakaris vėjas, todėl pajūryje temperatūra įstengs pakilti iki 19-21 laipsnio.
Lietus Vilniuje
Lietus Vilniuje / Skirmanto Lisausko / BNS nuotr.

Šeštadienio naktį orai keistis neketina. Padangė išliks mažai debesuota. Lietaus debesys į Lietuvą atplaukti dar nespės. Vėjas bus silpnas. Temperatūra naktį pažemės ir auštant ji svyruos tarp 10–15 laipsnių šilumos. Iki vidurdienio debesų susikaups jau daugiau, ypač pietvakariniuose rajonuose ir pradės lyti. Iki vakaro lietaus debesys pasieks beveik visus šalies kampelius. Nušniokš trumpos, o kai kur smarkios liūtys su perkūnijomis. Pūs besikeičiančios krypties, vidutinio stiprumo vėjas. Žaibuojant jis trumpam sustiprės. Vėjo gūsiai vietomis pasieks 15-20 m/s. Temperatūra įdienojus bus labai kontrastinga. Šiaurės Vakarų Lietuvoje bus 19-24, o pietrytinėje šalies dalyje oras spės įšilti iki 25-30 laipsnių.

Sekmadienį skėčiai irgi pravers. Tiek naktį, tiek ir dieną protarpiais numatomas lietus, naktį kai kur su perkūnija lis gan intensyviai. Naktį pūs juntamas pietvakarių, kuris dieną stiprės ir kryps iš vakarų, šiaurės vakarų. Šio vėjo gūsiai vietomis sieks 15–18 m/s. Debesuotą naktį temperatūra žemėti neskubės ir svyruos tarp 12-17 laipsnių. Dieną, kadangi bus vėjuota ir drėgna, aukščiausiai temperatūrai pasiseks pasiekti tik 17-22 laipsnius šilumos.

Ateinančios savaitės pradžioje mūsų regione stiprės aukštesnio slėgio sritis. Pirmoje Joninių nakties pusėje nedidelis lietus tikėtinas tik rytiniuose šalies rajonuose, o dieną žymesnio lietaus jau nenumatoma. Pūs nestiprus nepastovios krypties vėjas. Naktį teks prisitaikyti prie 10-15, o dieną 20-25 laipsnių šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius