Sportas gyvai

Itin šilto savaitgalio nebus: sinoptikai įspėja ir apie pavojingus vėjo gūsius

Šiandien mūsų šalies orus lems aukštesnio slėgio laukas. Dangumi plauks tai tankesni, tai retesni debesys, dažnai džiugins saulės spinduliai. Trumpalaikio lietaus debesys lankysis tik vietomis, daugiausia vakariniuose ir šiauriniuose rajonuose. Pūs stiprokas ir gaivus vakarų vėjas, 7-12 m/s greičiu. Mūsų šalį bus užplūdusi vėsesnio oro masė, todėl temperatūra nekils aukščiau 17-22 laipsnių.
Tropinė liūtis skalauja Vilnių
Tropinė liūtis skalauja Vilnių / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Sekmadienio pirmoje nakties pusėje vyraus mažai debesuoti ir sausi orai. Vėliau iš vakarų atkeliaus šaltasis atmosferos, todėl pradedant vakariniais rajonais debesuotumas didės, iki ryto į didesnę šalies dalį išplis trumpi lietūs, kai kur gali sugriaudėti ir perkūnija. Vėjas aprims ir pasisuks iš pietų, pietryčių, tik paryčiais vakariniuose rajonuose vėjas vėl suksis iš pietvakarių, vakarų ir sustiprės. Temperatūra pažemės iki 8-13 laipsnių šilumos.

Sekmadienio dieną per šalį praslinks šaltasis atmosferos frontas. Tankesni debesys bus iki pietų, vėliau pasirodys daugiau giedro dangaus plotų. Didesnėje šalies dalyje, bet daugiausia Rytų Lietuvoje, lankysis trumpalaikiai lietūs, kai kur griaudės perkūnija. Vėjas visoje šalyje suksis iš pietvakarių, vakarų ir sustiprės iki 8-13 m/s, kai kur gūsiai sieks pavojingus 15-18 m/s. Temperatūra didesnėje šalies dalyje dar sugebės pakilti iki 18-23 laipsnių, tik vakariniuose rajonuose vietomis bus vos 15-17 laipsnių šilumos.

Pirmadienio naktį debesys daug kur išsisklaidys, nebelis, tik šiaurės vakariniuose rajonuose debesų liks daugiau, kai kur trumpai palynos. Vėjas daug kur aprims, tik prie jūros išliks stipresnis ir gūsingesnis. Naktis bus labai vėsi, daug kur teliks 6-11 laipsnių šilumos, tik prie jūros laikysis 12-14 laipsnių šilumos.

Pirmadienio dieną debesų padaugės, saulės bus mažiau, tačiau negausiai palis tik vietomis, didžiausia tikimybė pietrytiniuose rajonuose. Vėjas daugiausia pūs iš vakarų, 8-13 m/s greičiu. Temperatūra įdienojus pakils iki 19-24 laipsnių, prie jūros bus 16-18 laipsnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius