Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 08 21

Karštis pasitrauks tik kelioms dienoms

Sekmadienį vakarinį šalies pakraštį pasieks atmosferos frontas, jis drieksis tarp pajūrio ir Žemaitijos. Tankesni debesys dengs vakarinius rajonus, čia vietomis nulis trumpalaikis lietus, kai kur griaudės pavienė perkūnija, o per perkūniją vėjo gūsiai gali siekti 15 m/s.
Vilnius
Vilnius / 123RF.com nuotr.

Vidurio Lietuvoje debesys bus retesni, Vilniaus ir Utenos apskrityse debesuotumo sulauksime didesnio, tačiau lietaus tikimybė čia išliks nedidelė.

Temperatūra įdienojus pakils iki 23-28 laipsnių šilumos. Vidutinio stiprumo vėjas pūs iš pietryčių, pietų, tik vakariniame šalies pakraštyje jau keis kryptį į vakarų, šiaurės vakarų.

Pirmadienį bus ir tankių debesų, ir giedro dangaus plotų, vietomis vėl praslinks trumpi lietūs, kai kur jie bus smarkūs ir su perkūnija, per perkūniją vėjo gūsiai kai kur sieks 15-16 m/s.

Naktį lietaus debesys telksis daugiausia vakarinėje šalies dalyje, dieną jie bandys brautis į centrinius ir šiaurės rytinius rajonus. Alytaus ir Vilniaus apskritis lietus gali ir nesulaukti. Naktį temperatūra pažemės iki 14-19 laipsnių, dieną vėl sugrįš 23-28 laipsnių šiluma.

Tikslią ir ilgalaikę jus dominančios vietovės orų prognozę rasite čia – Orai.lt

Antradienį lietaus juosta bus nustumta atgal į Vakarų Lietuvą, kur praslinks trumpi lietūs, vietomis su perkūnija. Vėjas rims ir atsisuks iš rytų, pietryčių, per perkūniją kai kur pasitaikys gūsių iki 15 m/s. Temperatūra naktį svyruos nuo 14 iki 19 laipsnių šilumos, dieną oras šils iki 26-31 laipsnio karščio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas