Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
05 21 /19:28

Klaipėdą nusiaubė kruša ir liūtis: patvino gatvės, ledėkai kėlė baimę

Pavojingi orai jau antra diena sukiojasi vakarinėje Lietuvos dalyje. Pirmadienį didžiulė liūtis ir kruša siaubė Tauragę, o antradienio pavarę kruša ir liūtis užklupo ir Klaipėdą.

Seimo narė Ligita Girskienė pasidalijo klaipėdiečių įrašais, kaip po stichijos atrodo kai kurios miesto vietos.

„Mogiliovo g., Klaipėda, 17.20 val. Dar ir 1 cm skersmens ledo kamuoliukais „pavaišino“.

Vaizdo įraše matyti, kad dalis Mogiliovo gatvės virtusi ežeru, kuriame riogso iki pusės apsemtas automobilis. Vanduo veržiasi ir į daugiabučių kiemus.

„Nebuvau matęs tokios anomališkos krušos... Audra atslinko iš pietryčių“, – dalijosi klaipėdietis Donatas. Anot jo, audra truko apie pusvalandį ir dar po jo ant žemės „ledukų buvo sočiai į kokteiliuką kokį“.

Klaipėdiečiai praneša ir apie kitas patvinusias gatves. Dėl apsemtų gatvių kurį laiką vėlavo autobusai, tačiau lietui nurimus vanduo iš gatvių pradėjo slūgti.

Daugiausia kritulių per trumpą laiką iškrito pietinėje uostamiesčio dalyje, ten ir buvo smarkiausiai apsemtos gatvės.

Smarkios liūtis bei didesnė ar mažesnė kruša popiet praslinko ir pro kitas Lietuvos vietas. Smarkiai lijo Trakų rajone, Alytaus rajone, krušos ir liūties būta Panevėžyje, Pasvalio rajone, Ukmergės rajone, Biržų rajone, Šalčininkų rajone ir kitur.

Sureagavo meras

Atslūgus potvyniui sureagavo ir Klaipėdos miesto meras Arvydas Vaitkus. Jis teigė, kad paskendusios gatvės buvo nenuvalytų lietaus grotelių pasekmė.

„Tik pamatęs socialiniuose tinkluose vaizdus, susisiekiau su bendrove „Klaipėdos vanduo“, kurie patikino, kad potvynis truko neilgai ir vanduo nuslūgęs. Po darbų, kiek po 20 val., apvažiavau miestą, patikrinau ir deja, bet tenka konstatuoti, kad vanduo negalėjo susigerti, nes lietaus grotelės užneštos nupjauta žole.

Gavau patikinimą, kad rytoj ryte visos lietaus grotelės bus nuvalytos, tačiau teks dar kartą pasikalbėti su rangovais – nupjauta žolė privalo būti sugriebta, o nepalikta džiūti! To rezultatas – šio vakaro paskendusios gatvės!

Gamta šėlsta beveik visoje Lietuvoje. Net sinoptikai negali prognozuoti, kada ir kur vėl kils kruša ir stiprus lietus, tad būkime atsargūs ir saugokime turtą“, – rašė jis.

Kas laukia toliau?

Trečiadienio dieną, prognozuoja meteo.lt, vėl kai kur lis smarkiai, kris kruša. Vėjas rytinių krypčių, 8–13 m/s, per perkūniją kai kur gūsiai 15–18 m/s. Aukščiausia temperatūra 22–27 laipsniai.

Ketvirtadienio dieną daug kur trumpi lietūs, perkūnija. Vėjas rytų, pietryčių, naktį 7–12 m/s, dieną 9–14 m/s, per perkūniją kai kur gūsiai 15–20 m/s. Temperatūra naktį 12–17, dieną 22–27 laipsniai.

Penktadienio naktį vietomis, dieną daug kur trumpi lietūs, perkūnija. Vėjas pietryčių, 7–12 m/s, dieną per perkūniją kai kur gūsiai 15–18 m/s. Temperatūra naktį 12–17, dieną 23–28 laipsniai.

Šeštadienio dieną daug kur trumpas lietus, kai kur su perkūnija. Vėjas pietryčių, rytų, naktį 5–10 m/s, dieną 8–13 m/s. Temperatūra naktį 12–17, dieną 24–29 laipsniai.

Sekmadienio dieną vietomis trumpas lietus, perkūnija. Vėjas pietryčių, rytų, naktį 4–9 m/s, dieną 7–12 m/s. Temperatūra naktį 11–16, dieną 24–29 laipsniai.

Remiantis dabartiniais skaičiavimais, kitomis dienomis išliks labai panašūs orai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas