Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 10 05

Kokie orai mus pasitiks rinkimų sekmadienį?

Šį sekmadienį, spalio 9-ąją, rinksime naują Seimą. Nors oras neturėtų lemti, ar atliksime savo pilietinę pareigą, ankstesnių rinkimų patirtis rodo, kad rinkėjų aktyvumas nuo jo priklauso. Pastebėta, kad ištikimiausius rinkėjus, kuriems netrukdo balsuoti už savo partiją nei liūtis, nei škvalas, turi konservatoriai ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija. Ko šįkart gali tikėtis kitos partijos?
Išankstinis balsavimas
Išankstinis balsavimas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Pagal dabartines prognozes, sekmadienis turėtų būti ramus ir pakankamai malonus. Taigi teisintis prastu oru, kodėl neatėjome balsuoti, greičiausiai nepavyks.

Kaip 15min sakė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė, nors sekmadienį dar šiek tiek palynos, tačiau tokio intensyvumo lietaus, kaip šiomis dienomis, nelaukiama, o ir palynos greičiausiai tik pirmoje sekmadienio dienos pusėje.

„Dar naktį iš šeštadienio į sekmadienį kai kuriuose regionuose sulauksime vidutinio intensyvumo lietaus, bet dienos metu jis jau trauksis ir pamažu netgi pro debesis lįs saulė. Tiesa, labai saulėta diena nebus. Daugiau pragiedrulių laukiama tik šiauriniuose šalies rajonuose.

Didesnio intensyvumo lietus mus vargins tik trečiadienį, ketvirtadienį ir penktadienį. Ketvirtadienį dar ir vėjas bus pakankamai stiprus, dėl kurio jutiminė temperatūra daug mažesnė, nes šiaurės rytų vėjas ne tik stiprus, bet ir žvarbus. Sekmadienį vėjas bus nurimęs ir diena atrodys daug šiltesnė, maždaug kaip antradienį. Tiesa, antradienį vyravo 10-13 laipsnių, sekmadienį visoje Lietuvoje prognozuojama apie 9-11 laipsnių temperatūra“, – teigė specialistė.

Taigi diena, pasak pašnekovės, atsižvelgiant į dabartinį metų laiką, turėtų būti pakankamai maloni ir bent jau šiuo metu prognozuojamas oras rinkėjų neturėtų atbaidyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas