Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 04

Kokių orų sulauksime šią savaitę?

Pirmadienį bus debesuota su nežymiais pragiedruliais. Pirmoje dienos pusėje bus gana ramu, antroje dienos pusėje stiprės pietinių krypčių vėjas. Vakare, pradedant vakariniais rajonais, atslinks gausesni krituliai, sniegas bei šlapdriba. Įdienojus temperatūra rytiniuose rajonuose svyruos apie 1-3 laipsnius šalčio, vakariniuose apie nulį, kai kur iki 1 laipsnio šilumos.
Pirmas sniegas Vilniuje
Žiema Vilniuje. / Luko Balandžio nuotr.
Temos: 1 Orų prognozė

Orai.lt rašo, kad antradienį praslinks iš vakarų nemenkus kritulius nešantis šilto oro frontas. Gausesnio sniego ir šlapdribos tikimasi naktį. Vėjas pasisuks iš pietvakarių ir sustiprės iki smarkaus. Vietomis jo gūsiai sieks 15-17 m/s, o jūros pakrantėje – 18-20 m/s. Užslenkant šiltesniam orui temperatūra kils. Šalčiausia bus nakties pradžioje, tarp 0-5 laipsnių šalčio, tad formuosis plikledis. Rytą jau daug kur termometrai rodys 0 laipsnių temperatūrą. Dieną šalį apims nestiprus, 0-4 laipsnių šilumos atlydys.

Trečiadienį vėjas žymiai susilpnės. Tačiau šlapdribos ar sniegas nepasitrauks. Atlydį naktį pertrauks 1-4 laipsnių šalčio temperatūra, tik vietomis ji bus silpnai teigiama, dieną bus apie 0 laipsnių, vėl – silpnas atodrėkis. 

Ketvirtadienį bus giedriau ir šalčiau. Tik vietomis pasnigs. Silpnai pūs pietų vėjas. Naktį temperatūra nukris iki 3-8 laipsnių šalčio, vietomis šaltukas spustelės labiau, dieną svyruos tarp 3 laipsnių šalčio ir 2 šilumos.  

Penktadienis daugiau sniegingas bus rytinėje šalies pusėje. Pūs rytų, šiaurės rytų vidutinis vėjas. Naktį oras atšals iki 2-7 laipsnių šalčio, dieną svyruos tarp 3 laipsnių šalčio ir 2 šilumos. 

Savaitgalis, ypač šeštadienis šalį gali užkloti gausiu sniegu. Temperatūra ir naktį, ir dieną bus truputį žemesnė už nulį laipsnių. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas