Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 10 03

Lietus pils ištisą parą, siautės vėjas

Į Lietuvą jau atkeliavo itin drėgni orai. Vieną cikloną keis kitas ir kai kur lietus pils ištisą parą, o situaciją dar aštrins gūsingas vėjas, LRT RADIJUI pasakoja sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė.
Trečiadienio popietės lietus Vilniuje
Lietus Vilniuje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 3 Orai Liūtis Lietus

Antradienis bus gana lietingas, intensyvūs lietūs keliaus per visą šalį. Didesnė smarkaus lietaus tikimybė bus centriniuose ir kai kuriuose rytiniuose rajonuose. Čia nebus ir šilta – dieną temperatūra pasieks vos 8–9 laipsnius. Pajūryje bus apie 13–15 laipsnių šilumos.

„Taip pat pūs ne itin malonus, stiprokas vėjas. Kai kuriuose šalies regionuose jo gūsiai gali pasiekti ir 15 m/s greitį“, – sakė sinoptikė.

Trečiadieniui ir ketvirtadieniui, pasak jos, reikėtų ruoštis ne tik šiltesnius, bet ir neperšlampamus, neperpučiamus drabužius. „Būtų tikrai neblogai pasirūpinti ir guminiais batais, nes lietaus sulauksime tikrai nemažai“, – pabrėžė M.Kirkliauskaitė.

Trečiadienio naktį lietaus šiek tiek sumažės, bet dieną Lietuvą pasieks nauja, pakankamai gausaus lietaus zona.

„Ketvirtadienį visą parą sulauksime lietingo tarpsnio. O vakariniuose rajonuose tikėtini ir smarkūs lietūs. Per pusę paros, t.y. 12 valandų, iškris maždaug 15 ir daugiau milimetrų lietaus. Tai vakariniuose rajonuose per ateinančias kelias dienas orai bus itin šlapi, o taip pat situaciją aštrins ir gūsingas vėjas“, – prognozavo sinoptikė.

Vėjas pūs iš pietvakarių, tad jis nebus žiemiškai šaltas, bet vis tiek gūsingas. Trečiadienio naktį pajūryje, o dienos metu – jau ir Žemaitijoje vėjo gūsiai stiprės iki 15–19 m/s. Tokie vėjai nerims ir ketvirtadienio naktį, tada jie apims daugelį rajonų.

Ketvirtadienio dieną, laukiama, lietus pamažu ims rimti.

Penktadienį situacija pamažu gerės – lietaus kiekiai bus mažesni (savaitgalį jau galbūt sulauksime tik trumpo lietaus), vėjas susilpnės, tačiau temperatūra naktimis jau bus gerokai žemesnė. Penktadienį oras vės iki 5–10 laipsnių, o šeštadienį ir sekmadienį jau sulauksime ir 3–9 laipsnių šilumos. Naktimis vietomis dirvos paviršiuje gali formuotis šalnos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas