Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
01 19 /13:56

Lietuva – sniego gniaužtuose: kur daugiausia prisnigo ir kur bus blogiausia savaitgalį?

Pastarosiomis dienomis skirtingose Lietuvos vietose smarkiai pasninga. Meteorologai skelbia, kur daugiausia ir mažiausia prisnigo, bei prognozuoja, kur artimiausiu metu daug prisnigs.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, penktadienį ryte storiausia sniego danga buvo susidariusi Rokiškyje ir Tauragnuose (Utenos rajonas) – 21 cm. Vilniuje, Liukonyse (Širvintų rajonas), Puvočiuose (Varėnos rajonas) išmatuota po 19 cm, o Švenčionyse, Ukmergėje, Buivydžiuose (Vilniaus rajonas) ir Lankupiuose (Klaipėdos rajonas) buvo po 18 cm.

Skaičiuojama, kad iki sekmadienio ryto daug kur iškris iki 5–10 mm kritulių (sniego), o vakariniuose rajonuose – iki 10–20 mm.

Mažiausiai sniego buvo dalyje pajūrio ir pamario ruožų, taip pat dalyje Suvalkijos ir Radviliškio–Telšių–Mažeikių apylinkėse. Nidoje išmatuota 4 cm, Leckavoje (Mažeikių rajonas) ir Marijampolėje – po 5 cm. Šilutėje, Telšiuose, Kyburiuose (Pasvalio rajonas), Šiaulėnuose (Radviliškio rajonas) – po 6 cm. Kybartuose (Vilkaviškio rajonas), Mažeikiuose ir Aunuvėnuose (Kelmės rajonas) – po 7 cm.

Žemėlapyje gali pasitaikyti netikslumų dėl netolygiai iškritusio ar supustyto sniego.
Žemėlapyje gali pasitaikyti netikslumų dėl netolygiai iškritusio ar supustyto sniego.

Kur bus blogiausia savaitgalį?

Šiandien daug kur, daugiausia Šiaurės Vakarų Lietuvoje, sniegas, kai kur smarkus.

Šiandien vakariniuose rajonuose intensyviai sninga, pusto. Kretingos rajone sningant netgi fiksuotos pavienės perkūnijos. Pūgos aprims tik vakare.

Šeštadienį daug kur pasnigs, naktį vietomis smarkiai. Kai kur pustys. Skaičiuojama, kad iki sekmadienio ryto daug kur iškris iki 5–10 mm kritulių (sniego), o vakariniuose rajonuose – iki 10–20 mm. Pažymėtina, jog krentant sausam sniegui 1 mm (ištirpintų) kritulių suformuoja 1 cm storio sniego dangą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?