Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 06

Lietuvoje sekmadienį popiet siaučia liūtis su kruša

Sinoptikai prognozavo, kad savaitgalį sulauksime lietaus, galbūt netgi perkūnijos. Kai kurių Lietuvos regionų gyventojai popiet iš tiesų tapo gamtos šėlsmo liudininkais.
Kruša
Kruša / 15min.lt skaitytojo Pauliaus nuotr.

Kaip 15min.lt pranešė skaitytoja iš Šilalės, apie 15 valandą čia praūžė stipri liūtis. „Šilalėje dangus maišėsi su žeme, lijo ledukais“, – rašė 15min.lt skaitytoja Kristina.

Kitas 15min.lt skaitytojas Kazimieras rašo, kad tarp Ąžuolų Būdos ir Sasnavos apie 14.50 val. praslinko didžiulis debesis, lijo ledų gabaliukais. „Kelyje buvo sumaištis, visi kuo skubiau ieškojo slėptuvių autmobiliams po medžiais“, – rašo jis. 

Apie 17 valandą stiprus lietus pasiekė ir Vilnių.

Kaip jau anksčiau skelbė 15min.lt, sinoptikė Inga Stankūnaitė LTV eteryje sakė, kad kita savaitė prasidės vėsesniais orais – dienomis sulauksime vos 12-16 laipsnių šilumos. Kur kas šaltesnės bus ir naktys. Temperatūra savaitės pradžioje naktimis kris iki 5 laipsnių šalčio. Pirmi šalnų sulauks vakarinės šalies dalies gyventojai – čia šalnos gali užklupti jau naktį iš sekmadienio į pirmadienį, o naktį iš pirmadienio į antradienį šalnos greičiausiai bus užfiksuotos ir likusioje šalies dalyje. Atšilti turėtų ateinantį trečiadienį.

 

VIDEO: Ice from sky 2012.05.06

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas