Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 29

Lietuvos gyventojus vargins orų kontrastai: rekordinį savaitgalio karštį pakeis vėsa ir šalnos

15min.lt jau rašė, kad balandžio 27 dieną Utenoje, Ukmergėje, Dūkšto meteorologinėse stotyse, o balandžio 28 dieną Vilniuje, Varėnoje ir Lazdijuose sumušti karščio rekordai.
Pageltusią gamtą nelaisvėn ima rytinis šaltukas
Ruoškitės šaltukui / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pasak sinoptikės Margaritos Kirkliauskaitės, Varėnoje buvo 29 laipsniai šilumos. Sinoptikė teigia, kad po kelių šiltų balandžio dienų dažniausiai sugrįžta įprasti pavasariui vėsesni orai.

Jau kitą savaitę sinoptikai prognozuoja atšalimą. Antradienį laukiama 18 laipsnių šilumos, o ketvirtadienį, šalį pasiekus ciklonui, termometro stulpelis gali nepakilti aukščiau 10–15 laipsnių.

„Prisiminkime pernai metus, kai balandžio pabaigoje buvo labai šilta, o gegužės pradžioje dar sulaukėme sniego“, – primena sinoptikė.

Tad striukių dar nederėtų slėpti spintose. O žydinčius medelius jau pats metas ruošti šalnoms. Nes kitos savaitės orai – tarsi sūpuoklės. Temperatūros kontrastai gali siekti daugiau nei 10 laipsnių. Tad nenustebkite antroje savaitės pusėje išvydę šalnos baltai nuspalvintą žolę.

Pasak sinoptikės Ingos Stankūnaitės, staigų atšalimą dieną pajusime jau antradienį (nuo 28 laipsnių temperatūra kris iki 17). Po lietingo ir gerokai atšiauresnio ketvirtadienio, naktį jau vietomis kandžiosis šalnos. O penktadienio naktį prognozuojama 1–3 laipsniai šalčio, šalnos grasins daugeliui rajonų.

I.Stankūnaitė kitam savaitgaliui gerų orų kol kas nežada. Nebent iš esmės pasikeistų situacija.

Orų žemėlapis visiems miestams.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas