Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Meteorologai paaiškino, kodėl Neris staiga apsėmė krantines

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba atkreipė dėmesį į tai, kad Neries upės vandens lygis staiga pakilo ir Vilniuje net apsėmė krantines. Meteorologai paaiškino, kodėl staiga ištvino Neris, nors pastaruoju metu buvo sausa, o sniegas jau seniai ištirpo.

Tarnybos paskyroje „Facebook“ rašoma, kad, kaip rodo prie Neries esančios vandens matavimo stotelės duomenys, vandens lygis per savaitę pakilo maždaug 70 cm.

Kaltininkas – prieš savaitę (naktį iš balandžio 2 į 3 d.) netoli Lietuvos, Baltarusijos vakarinėje pusėje, praslinkusi vasariško tipo audra su intensyviomis liūtimis. Tuomet, jei dar pamenate, žaibavimas matėsi net ir iš sostinės. Dalyje kaimyninės šalies vietovių iškrito virš mėnesio normos. Daug kritulių tada sulaukė ir mūsų šiaurės rytiniai rajonai.

Na, o kadangi augalija dar nesuvešėjus, todėl didelė dalis vandens tiesiog nutekėjo į upelius. Jie pamažu atnešė vandenį į Nerį, o šioje palaipsniui ėmė kilti vandens lygis. Mažesnėse Rytų Lietuvos upėse vandens lygis jau nukritęs (pikas buvo pasiektas keletu dienų anksčiau).

Trečiadienio rytą vandens lygis Neryje ties Vilniumi ir Buivydžiais jau pamažu stabilizuojasi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius