Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 17 /08:14

Naktį Lietuvą siaubė audra: Alytuje siautėjo žaibai ir škvalas

Naktį per Lietuvą nuslinko audra, labiausiai šėlusi Dzūkijoje, tačiau papylusi žaibų, perkūnijos bei liūčių ir kitose Lietuvos vietose. Pirminiais duomenimis, labiausiai kliuvo Alytuje, kur dėl stiprios liūties, perkūnijos ir škvalo nemažai žmonių liko be elektros.
Žaibai Alytuje
Žaibai Alytuje / Edvino Ed/Orų entuziastai nuotr.

Meteorologas Gytis Valaika savo „Facebook“ paskyroje „Orai ir klimatas Lietuvoje“ naktį rašė, kad Alytuje pasitrankė gražūs žaibai, nušniokštė smarki liūtis ir pasiautėjo škvalas.

VIDEO: Naktinę Vilniaus padangę raižė žaibai

„Gūsiai galėjo siekti apie 20 m/s. Ar buvo nuostolių (pvz., nuverstų medžių) kol kas sunku pasakyti, nes daugelis miega ir lauke tamsu.

Sprendžiant pagal ESO elektros atjungimų žemėlapį ir radarų vaizdus, intensyvesnė audros zona praslinko pro Dusios ir Metelio ežerų apylinkes dėl ko žmonės liko be elektros. Vėliau visa tai nuslinko į Alytų“. ESO gedimų žemėlapyje ankstų trečiadienio rytą buvo užfiksuoti tik pavieniai gedimai.

Žmonės socialiniuose tinkluose dalijo įspūdžiais, kad Alytuje siautęs škvalas buvo itin stiprus. Vėjas tarsi smilgas lankstė medžius, lietus pylė kaip iš kibiro. Itin stipriai stichija siautė Alytaus rajono Peršėkininkų kaime.

Stiprus vėjas, žaibai, perkūnijos bei lietus siautė ir Varėnoje, Marijampolėje, Šakių rajone, Vilkaviškio rajone, Kaune, kitose vietose. Vėlų vakarą stipriai lijos ir pajūryje.

Vilniuje naktį kelias valandas pylė kaip iš kibiro bei žaibavo, tačiau nebuvo stipraus vėjo.

Naktį lijo ir žaibavo daug kur rytų ir vidurio Lietuvoje. Trečiadienį prognozuojami ramesni orai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi