Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Orai.lt: artėja tikroji žiema

Pirmąją Naujųjų metų dieną piečiau Lietuvos nutįs žemesnio atmosferos slėgio juosta. Kai kuriuose pietiniuose ir vakariniuose rajonuose pasnigs, vyraus nedidelis sniegas. 8–13 m/s greičiu pūs nemalonus ir žvarbus rytinių krypčių vėjas.
Kauną nuklojo sniegas
Sugrįžta žiema / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Į šalį toliau plūs šalto oro masė, todėl temperatūra beveik nebekils. Vidurdienį daug kur bus 0–4, šiaurės rytiniuose rajonuose kai kur – 5–6 laipsniai šalčio, tik vietomis Pietvakarių Lietuvoje ir pajūryje galima tikėtis 1 laipsnio šilumos. Esant neigiamai temperatūrai daugelyje vietovių išliks plikledis ir bus slidu.

Antradienį vyraus debesuoti su nedideliais pragiedruliais orai. Truputį pasnigs vietomis, daugiausia pietiniuose ir pietvakariniuose rajonuose. Pūs stiprokas šiaurės rytų vėjas. Jis atneš dar šaltesnius orus, tad bus dar šalčiau. Tiek naktį, tiek dieną temperatūra svyruos tarp 6–11, o šiaurės rytiniuose rajonuose kai kur – apie 12–14 laipsnių šalčio.

Tikslią ir ilgalaikę jus dominančios vietovės orų prognozę rasite čia – Orai.lt

Trečiadienį piečiau Lietuvos slinks ciklonas. Dangų paslėps pakankamai storas ir tirštas debesų sluoksnis. Taip pat daug kur truputį pasnigs, tik kai kuriose Šiaurės Lietuvos vietovėse snaigės nepasirodys. Žvarbus ir dar stipresnis vėjas tebepūs iš rytų, šiaurės rytų. Vietomis jo gūsiai sieks 15–18 m/s. Purų sniegą vėjas papustys. Šaltis dar labiau įsitvirtins. Naktį spaus 8–13, šiaurės rytiniuose rajonuose pragiedrėjus – net 14–16 laipsnių šaltis, dieną teks prisitaikyti prie 7–12 laipsnių šalčio.

Ketvirtadienį Lietuva išliks ciklono šiauriniame pakraštyje. Ir naktį, ir dieną beveik visur pasnigs. Šiaurėje vėl snigs mažiau, o štai šalies pietiniuose rajonuose sniego sluoksnis sparčiai storės. Daug kur pustys, o vietomis gali kilti ir pūga. Stiprokas vėjas vis dažniau pūs iš šiaurės. Naktį atšals iki 8–13, šiaurėje pragiedrėjus vietomis – 14–18 laipsnių šalčio, o diena praeis spaudžiant 8–13 laipsnių šalčiui.

Užsiliks žiemiški orai ir penktadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas