Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 03

Orai.lt: šiltėjantys orai savaitgalį leis pasidžiaugti auksiniu rudeniu

Artimiausiomis dienomis mūsų šalies orus lems anticiklonas, be to, pagaliau pateksime į šiltesniąją jo dalį.
Vaikščiojimas rudenį išsklaido blogą nuotaiką
Vaikščiojimas rudenį išsklaido blogą nuotaiką / Flickr.com

Ketvirtadienio popietę Lietuvoje bus debesuota su pragiedruliais. Lietaus nenumatoma. Vėjas silpnas. Temperatūra svyruos tarp 7–12 laipsnių šilumos. 

Penktadienio naktį pragiedrulių bus daugiau. Kritulių nenumatoma, tačiau drėgnesnėse vietose formuosis rūkas. Vėjas silpnas. Didesnėje teritorijos dalyje temperatūra išliks teigiama – 2–7 laipsniai šilumos, pietvakarinėje šalies pusėje vietomis numatomos šalnos 0–4 laipsniai šalčio.  

Penktadienio dieną šalyje bus nepastoviai debesuota ir be lietaus. Vėjas vos juntamas, nepastovios krypties. Aukščiausia temperatūra dieną sieks 8–13 laipsnių šilumos.

Šeštadienį orų atšilimą pajusime labiau, ypač dieną. Naktis bus nepastoviai debesuota, be lietaus, tik antroje nakties pusėje ir rytą vėl nusitęs rūkai. Nestiprus vėjas suksis iš pietų. Šilumos dėl giedresnio dangaus beliks vos laipsnis kitas, bet šalnos iki 0–3 laipsnių šalčio prognozuojamos jau tik rytiniuose, o ypač pietrytiniuose rajonuose.  

Šeštadienio diena numatoma gana saulėta ir be lietaus. Pūs švelnūs vidutinio stiprumo pietinių krypčių vėjai. Įdienojus oras sušils jau iki 9–14 laipsnių šilumos. 

Sekmadienį, anticiklonui atsitraukus, mūsų šalį užkabins toli šiaurėje besisukančio ciklono debesys. Vėl bus daugiau niūriau, vietomis, daugiausia vakariniuose rajonuose, truputį palis. Naktį ir rytą kur ne kur susidarys rūkas. Vėjas pietvakarių, 4–9 m/s. Naktis jau bus šilta – apie 2–7, pajūryje 8–10 laipsnių šilumos. Dieną temperatūra visur turėtų persiristi per 10 laipsnių, o vakariniuose rajonuose sieks 14 ar 15 laipsnių šilumos.  

Ateinančios savaitės pradžioje įsivyraus orų srautai iš vakarų, kurie nuo Atlanto neš drėgnus, gana debesuotus, vietomis su nedideliu lietumi, tačiau šiltus orus.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas