Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 10

Orai.lt: artimiausiomis dienomis – šilti ir sausi orai

Po šaltos praėjusios savaitės pagaliau galima pasimėgauti bobų vasaros paskleista šiluma ir ramiais sausais orais.
Ruduo Ignalinos rajone
Ruduo Ignalinos rajone / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tiesa, Žemaitijos padangę pridengęs tirštesnių debesų šydas, iš kurio retkarčiais palinoja, tačiau sinoptinė situacija susiklosčiusi Lietuvoje tipiška bobų vasarai. Šią popietę Dzūkijoje ir Suvalkijoje termometrai rodys 15–17 laipsnių, o esant ilgesniam saulėtam laikotarpiui, net ir 18 laipsnių šilumos. Pūs nestiprus pietinių krypčių vėjas, tik prie jūros jis gali siekti 8–10 m/s.

Taip susidėlioję žemo ir aukšto slėgio sūkuriai išlaikys savo pozicijas ir penktadienį. Labiau apniukusi išliks šiaurės vakarinių rajonų padangė, tačiau smarkesnio lietaus nesulauksime. Debesys neleis atvėsti žemės paviršiui, o nuo jo ir orui, todėl naktis numatoma nešalta – tarp 8–10 laipsnių šilumos. Judant į rytus dangus giedrės, temperatūra žemės – paryčiais ji nukris iki 5–7 laipsnių šilumos. Vietomis nusidrieks rūkas. Penktadienio dieną, atvirkščiai, saulėtesnėje rytinėje ir pietinėje šalies dalyje oras įšils iki 15–17 laipsnių, vietomis gali pasiekti 18 laipsnių, o vakarinėje – iki 13–14 laipsnių.

Savaitgalio dienomis pajusime ties Skandinavija stiprėjančio anticiklono poveikį: pragiedrėjus ir orui keliaujant iš šiaurinių platumų, Lietuvoje prognozuojami sausi, tačiau vėsūs orai. Ypač atšals naktys – vėl nuo šalnų suboluos žemės paviršius. Neigiama temperatūra šeštadienio naktį labiau tikėtina šiauriniuose rajonuose, įdienojus temperatūra pakils iki 11–16 laipsnių. 

Ramūs ir be kritulių orai išsilaikys ir sekmadienį: naktį šalnų apimta teritorija jau pasieks rytinius ir pietinius rajonus. Kuršių nerijoje ir  pietvakariniuose rajonuose dar išliks teigiama 2–7 laipsnių temperatūra.  Dieną, nepaisant šaltesnio oro srauto, termometrai rodys 10–15, o šalies pietuose dar keliais laipsniais aukštesnę temperatūrą.

Pačioje kitos savaitės pradžioje Lietuva pateks tarp dviejų ciklonų – vienas keliaus šiaurinėmis platumomis, kitas priartės iš pietvakarių. Jie atgins tankesnius debesis, o kartu padidės ir lietaus tikimybė. Naktys vėl bus šiltesnės, o dienomis temperatūra bus truputį žemesnė nei savaitgalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas