Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 09 30

Orai.lt: artimiausiu metu naktį – šalnos, dieną – neką šilčiau

Pirmadienį iš šiaurinių platumų prie Lietuvos artėjant anticiklonui, atmosferos slėgis truputį pakils. Debesų dar bus daug, bet jie žymesnio lietaus nežada atnešti. Teks šilčiau apsirengti, nes temperatūra svyruos vos tarp 7–12 laipsnių šilumos.
Pageltusią gamtą nelaisvėn ima rytinis šaltukas
Pageltusią gamtą nelaisvėn ima rytinis šaltukas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Antradienį vietomis truputį palis arba šiek tiek padulksnos. Naktį ir rytą kai kur plaukios rūkai. Dvelks nestiprus šiaurinių krypčių vėjas. Laukia vėl šalta naktis. Temperatūra pažemės iki 1-6 laipsnių šilumos, kai kuriose vietovėse atšals iki 0–5 laipsnių šalčio. Dieną pasirodžiusi saulė bandys orą sušildyti iki 7-12 laipsnių šilumos.

Trečiadienį anticiklonas dar labiau sutvirtins savo pozicijas. Jis greičiau naikins debesis. Todėl ir lietus nepasirodys. Vėl vietomis suboluos rūkai. Iš šiaurės dvelks silpnas vėjas. Išliks vėsūs orai. Naktį daug kur gąsdins 0–5 laipsnių šalčio šalnos. Tik vietomis išliks vos vienas kitas laipsnis šilumos. Dieną sugrįš 7–12 laipsnių šiluma.

Ketvirtadienį didesnių orų permainų nesulauksime. O štai penktadienį ir savaitgalį vėjas vis dažniau papūs iš pietų, pietryčių. Jis iš Pietų Europos į Lietuvą bandys atnešti truputį šiltesnių orų mases.

Penktadienio ir šeštadienio naktys jau nebus tokios žvarbios. Šalnos pasirodys ne visur. Dienos aukščiausia temperatūra pamėgins pakilti virš 10 laipsnių šilumos. Lietus mūsų šalį turėtų aplenkti.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas