Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 06 15

Orai.lt: atkeliauja šilumos banga su trumpais lietumis

Pirmadienį nedidelis žemo atmosferos slėgio sūkurys Lietuvoje žada debesuotus su pragiedruliais orus. Daugelyje šiaurinių ir vakarinių rajonų palis, vyraus nedidelis lietus. Vietomis galima tikėtis perkūnijų. O štai į kai kurias Dzūkijos ir Suvalkijos vietoves lietaus debesys neužsuks ir bus sausiau. Sukinėsis nestiprus besikeičiančios krypties vėjas. Aukščiausia temperatūra pasieks 17–22 laipsnius šilumos.
Vilniaus miestą nuplovė lietus
Vilniaus miestą nuplovė lietus / Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr.

Antradienį lis mažiau ir bus šilčiau. Trumpai palis tik vietomis. Dieną lietų vietomis paįvairins žaibai. Pūs nestiprus, dažnai kryptį keičiantis vėjas. Naktį temperatūra žemės iki 9–14 laipsnių šilumos. Dieną nustebins sugrįžusi 21–26 laipsnių šiluma.

Trečiadienį link Lietuvos pasuks dar šiltesnių orų banga. Naktį temperatūra svyruos tarp 11–16 laipsnių šilumos. Dieną oras sušils net iki 24–29 laipsnių šilumos. Tik į pajūrį besikeičiančios krypties vėjas atneš gaivesnį orą. Baltijos pakrantėje bus 19–21 laipsnis. Naktį trumpai palis vietomis, bet dieną skubės formuotis lietaus kamuoliniai debesys ir liūtys kai kur su perkūnijomis nušniokš beveik visur.

Ketvirtadienį orai irgi žada būti tvankūs ir neramūs. Naktį trumpi lietūs palis vietomis, o dieną išplis beveik po visus šalies regionus. Kai kur gąsdins žaibai su perkūnijomis. Blaškysis vidutinio stiprumo nepastovios krypties vėjas. Temperatūra dar truputį pakils. Naktį laikysis 14–19 laipsnių šiluma, o dieną ji pavirs 25–30 laipsnių karščiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas