Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 12 04

Orai.lt: blaškysis stiprėjantis vėjas, daug kur palis

Penktadienio dieną stiprės pietų, pietvakarių vėjas. Jo gūsiai daugelyje rajonų pasieks 15-20 m/s, o arčiau jūros ir 21-25 m/s. Daug kur trumpai palis. Aukščiausia temperatūra svyruos tarp 6-9 laipsnių šilumos.
Vėjuota diena
Vėjuota diena / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šeštadienio orus lems žemo atmosferos slėgio sūkurys. O jis žymesnių orų permainų nežada. Naktį beveik visoje šalyje, dieną vietomis palis. Temperatūros pokyčių irgi beveik nepastebėsime. Ji visą parą svyruos tarp 3-8 laipsnių. Vėjas taip pat nerims. Pietvakarių vėjo gūsiai beveik visur sieks 15-20 m/s, o Baltijos pakrantėje ir 21-25 m/s.

Sekmadienį Lietuvos orų iš savo gniaužtų nepaleis galingas Atlanto ciklonas. Iš Vakarų slinks drėgnos orų masės. Tad protarpiais lis. Laikysis 4-9 laipsnių šiluma. O štai vėjas ketina dar labiau sustiprėti. Beveik visur jo gūsiai pasieks 17-22 m/s greitį, Baltijos pakrantėje įsismagins ir iki 25-27 m/s.

Ateinančios savaitės pirmosiomis dienomis žemo atmosferos slėgio sūkurys po truputį nutols nuo Lietuvos. Tad orai aprims. Krituliai pasirodys rečiau, bet bus šiek tiek vėsiau. 

VIDEO: Dėl sustiprėjusio vėjo Klaipėdos uoste pradėta riboti laivyba

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas