Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 12 04

Orai.lt: blaškysis žvarbus pietryčių vėjas

Penktadienį virš Baltijos slinks šiltasis atmosferos frontas. Jis į Lietuvą atneš debesuotus orus, tačiau kritulių pašykštės. Truputį palis ar iškris dulksna tik kai kuriose vietovėse. Pūs nemalonus ir žvarbus pietryčių vėjas. Kai kur vėjo gūsiai sieks 15–18 m/s. Aukščiausiai temperatūra sugebės pasiekti 0–3, prie jūros – ir 4 laipsnius šilumos.
Paskutinės rudens dienos Vytauto Šauklio nuotraukose
Žvarbus oras / Vytauto Šauklio nuotr.

Šeštadienį kritulių taip pat bus nedaug. Nedidelio lietaus ar dulksnos galima tikėtis tik Vilniaus ir Utenos apskrityse. Išliks pakankamai stiprus pietryčių vėjas. Jo gūsiai vietomis sieks 15 m/s. Naktį temperatūra pažemės iki 0–3 laipsnių šilumos. Dieną aukščiausia temperatūra kops iki 2–7 laipsnių šilumos.

Sekmadienį debesys su krituliai iš Lietuvos pasitrauks, nes orus pradės lemti aukšto atmosferos slėgio sūkurys. Išliks nemalonus gūsingas vėjas. Dieną pietryčių vėjo gūsiai kai kur sieks 15–16 m/s. Naktį bus nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 laipsnių šilumos. Dieną temperatūra svyruos tarp 1–6 laipsnių šilumos.

Pirmadienį kritulių taip pat nenumatoma. Žvarbus pietryčių vėjas iš žemyno gilumos atneš truputį šaltesnius orus. Naktį atšals iki 0–5 laipsnių šalčio, tik Kuršių nerijoje išliks 1–2 laipsnių šiluma. Dieną bus nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas