Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Orai.lt: bus lietinga ir debesuota, bet šiluma jau sugrįžta

Per Lietuvą slenkant šaltajam frontui, šiandien numatoma debesuota diena su pragiedruliais, o vasariškas lietus protarpiais apsilankys daugelyje rajonų. Taip pat išliks ir perkūnijos tikimybė. Vėjas bus nepastovios krypties, 4-9 m/s. Aukščiausiai termometrų stulpeliai pakils iki 17-22 laipsnių.
Karšta pirmadienio popietė Vilniuje
Karšta pirmadienio popietė Vilniuje / Patricija Adamovič/BNS

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį daug kur prognozuojamas trumpas lietus. Vėjas pūs pietinis, 6–11 m/s, o žemiausia oro temperatūra svyruos tarp gaivių 11–16 laipsnių. Penktadienio dieną taip pat daugelyje rajonų trumpi lietūs, vėjas keis kryptį į vakarų bei kiek sustiprės, vietomis gūsiai gali siekti 15–18 m/s. Aukščiausia oro temperatūra pasieks 17–22 laipsnius šilumos.

Šeštadienis naujausiais duomenimis žada būti kiek sausesnis – tiek naktį, tiek dieną trumpai palis tik vietomis, tačiau vėjas bus stipresnis: nakties metu 7–12 m/s, dieną 9–14 m/s, išsilaikys pietvakarių, pietų kryptis. Naktį oro temperatūra svyruos tarp 10–15 m/s, pajūryje bus vienu kitu laipsniu šilčiau, o dieną pietinių krypčių vėjas atneš didesnę šilumą – daugelyje rajonų šils iki 23–28 laipsnių šilumos.

Sekmadienis taip pat numatomas lietingas, o dienos metu kai kur griaudės perkūnijos. Vėjas naktį dar išsilaikys pietinių krypčių, o dieną pereis į vakarų, šiaurės vakarų, 7–12 m/s. Vietomis, kur kils perkūnijos, gali kilti ir gūsiai, kurie sieks 15–18 m/s. Kalbant apie šilumos pasiskirstymą, naktis kai kur gali vėl būti tropinė ir siekti 20 laipsnių šilumos, o ir dienos metu daug kur vėl šils iki 25–30 laipsnių karščio, išskyrus vakarinius rajonus – ten temperatūra sieks 21–23 laipsnius šilumos.

Ateinančios savaitės pradžioje trumpi lietūs nesitrauks, bet vėjas rims, o oras tiek naktį, tiek dieną bus komfortiškai šiltas.

Tikslią ir ilgalaikę orų prognozę skaitykite Orai.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas