Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 03 06

Orai.lt: bus nei žiema, nei pavasaris

Pirmadienio dieną iš Pietų Europos link Lietuvos pasuks žemo atmosferos slėgio sūkurys. Jis atneš neramius orus.
Šalpdriba Vilniuje
Šalpdriba Vilniuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šiauriniuose rajonuose vietomis bus lijundra, plikledis ir net kils pūgos.

Padangė bus debesuota. Sulauksime daug kritulių, o vietomis ir smarkių. Pietrytinėje šalies pusėje lis ir kris šlapdriba, o šiaurės vakarinėje – lietų keis šlapdriba ir sniegas. Šiauriniuose rajonuose vietomis bus lijundra, plikledis ir net kils pūgos. Nes sustiprės rytų, šiaurės rytų vėjas. Jo gūsiai kai kur įsismagins iki 15-18 m/s. Aukščiausia temperatūra dieną daug kur pasieks 1-6 laipsnius šilumos. Tik kai kuriuose šiauriniuose rajonuose užsiliks 0-1 laipsnio šaltukas.

Antradienį vėjas po truputį rims. Tačiau dar daug kur iškris mišrūs krituliai. Daugiau ir dažniau krituliai kris šalies vakaruose. Naktį temperatūra priartės prie nulio. Šalies šiaurėje daug kur bus 0-2 laipsniai šalčio, o pietuose 0-3 laipsniai šilumos. Pašalus kai kur susidarys plikledis. Dieną temperatūra daugelyje vietovių svyruos tarp 2-7 laipsnių šilumos, o pietrytiniame Lietuvos pakraštyje pamėgins pasiekti 8-9 laipsnius šilumos.

Trečiadienį, ketvirtadienį ciklonas iš Lietuvos pasitrauks. Bet dažnai slinks atmosferos frontai. Jie irgi protarpiais žada kritulius. Pūs vidutinio stiprumo pietų, pietvakarių vėjas. Naktimis temperatūra kryps link nulio, dienomis teks tenkintis 2-7 laipsnių šiluma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas