Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 04 08

Orai.lt: dalyje Lietuvos – lietaus savaitgalis

Visai šalia Lietuvos tęsiasi riba tarp labai šiltų orų, keliaujančių pas ryčiau esančias kaimynus ir gana vėsių, apimančių Vakarų ir Vidurio Europos šalis.
Lietus
Lietus / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pereinamoje orų zonoje telkiasi lietaus debesys. Lietingo savaitgalio tikimasi daugiausia rytinėje Lietuvos pusėje, o vėsiausios naktys bus Vakarų Lietuvoje.

Penktadienį tankūs debesys dengs rytinius, pietinius rajonus, čia daug kur lynos. Žemaitijoje pasitaikys trumpų saulėtų tarpsnių, lietaus nenumatoma. Vėjas bus permainingų krypčių, nuo silpno iki vidutinio. Įdienojus temperatūra svyruos tarp 12-15, pajūryje bus apie 10-11 laipsnių šilumos.

Rytų ir Pietų Lietuvoje lietaus su trumputėm pertraukom tęsis ir šeštadienio naktį bei dieną. O Vakarų Lietuvoje debesys bus retoki, ypač naktį. Žemaitijoje naktis vėsi, daug kur temperatūra kris iki 0 ar 1 laipsnio šalčio, pietrytinėje šalies pusėje bus apie 5-7 laipsnius šilumos, dieną numatoma nuo 9 iki 15 laipsnių šilumos. Dieną įsitvirtins vidutinis šiaurės, šiaurės rytų vėjas.

Sekmadienį lietaus zona jau išsiplės ir į Vakarų Lietuvą, gal tik nepasieks pačių kraštinių vakarinių rajonų. Nakties temperatūros skirtumas šalyje truputį sumažės, Žemaitijoje bus apie 3-5 laipsnius šilumos, rytinėje, pietinėje dalyse 7-8 laipsniai šilumos, dieną bus nuo 9 iki 14 laipsnių šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas