Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 12 05

Orai.lt: gūsingas vėjas didins žvarbumą

Šeštadienį Lietuva išliks galingo anticiklono vakariniame pakraštyje. Kritulių bus nedaug, jie iškris lietaus arba dulksnos pavidalu Vilniaus ir Utenos apskrityse. Žvarbus pietryčių vėjas ir toliau siautės, jo gūsiai vietomis sieks 15-18 m/s. Aukščiausia temperatūra kops iki 3-8 laipsnių šilumos.
Lengva sniego paklotė apdengė Neries regioninį parką
Lengva sniego paklotė apdengė Neries regioninį parką / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Orų prognozė Orai

Sekmadienio nakties pradžioje rytiniuose rajonuose dar šiek tiek padulksnos. Vėliau stiprėjant anticiklono poveikiui kritulius nešantys debesys pasitrauks iš Lietuvos. Antroje dienos pusėje šalies rytuose jau galima tikėtis išvysti saulę. Nemalonus gūsingas vėjas tęs savo šėlsmą, kartais stiprėdamas iki 15-17 m/s. Naktį išsilaikys teigiama 0-5 laipsnių šiluma. Dieną ims veržtis šaltoko oro masė, tad temperatūra greičiausiai nebepakils aukščiau 1-6 laipsnių šilumos.

Pirmadienį sulauksime ne tik sausesnių, bet ir giedresnių orų. Naktį sparčiai mažėjant debesuotumui, rytą temperatūra jau svyruos tarp 0-5 laipsnių šalčio. Dieną vyraus mažai debesuoti orai, tačiau saulė šilumos vargu ar suteiks, bus nuo 2 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos. Pietryčių vėjui nerimstant, žvarbumas padidės dar labiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas