Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 03 14

Orai.lt: į Lietuvą grįžo sniegas ir gūsingas vėjas, tačiau užsibus neilgai

Šeštadienio rytą į didesnę šalies dalį žiemišką kraštovaizdį atnešęs ciklonas, įdienojus pamažu trauksis į rytus. Debesuotumas bus nepastovus – kartais dangus pragiedrės, kartais užslinks tankūs debesys. Per daugelį rajonų slinks trumpalaikio pobūdžio krituliai – šlapdriba, sniegas.
Voverė
Voverė / Selemono Paltanavičiaus nuotr.

Pūs stiprus ir žvarbus šiaurės vakarų vėjas, prieš kritulius ar jų metu daugelyje rajonų pasitaikys pavojingų 15-20 m/s vėjo gūsių. Mūsų šalis bus šaltoje oro masėje, todėl temperatūra pakils tik iki 0-4 laipsnių šilumos. Vakare kritulių debesys trauksis, dangus giedrės, vėjas rims.

Sekmadienio naktį orus pradės lemti anticiklonas. Trumpai ir negausiai pasnigs tik šiaurės rytiniuose rajonuose ir tik nakties pradžioje. Likusioje šalies dalyje visą naktį vyraus mažai debesuoti ar giedri orai, kritulių nenumatoma. Dėl šaltos oro masės ir išgiedrėjusio dangaus temperatūra sparčiai kris, rytą atšals iki 3-8, pajūryje 0-2 laipsnių šalčio. Užsilikusius drėgnus kelių ir šaligatvių ruožus sukaustys plikledis. Nestiprus vėjas daugiausia pūs iš šiaurės vakarų, vakarų.

Sekmadienio dieną mūsų šalies orus lems anticiklonas. Diena bus giedra, vietomis mažai debesuota, ir sausa. Vėjas suksis iš pietvakarių, vakarų, bet žymiau sustiprės tik pajūryje. Visą dieną šviečianti saulė ir besitraukianti šalto oro masė leis orui įšilti iki 3-7 laipsnių šilumos.

Pirmadienį atplauks tankesni debesys, bet naktį kritulių dar nenumatoma, o dieną palis jau daugelyje rajonų. Naktį temperatūra svyruos nuo 4 laipsnių šalčio iki 1, pajūryje 2-4 laipsnių šilumos, dieną sugrįš šiltesnio oro masė – šils iki 6-10 laipsnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas