Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 14

Orai.lt: iki savaitės pabaigos kritulių bus nedaug

Antradienį gražius ir ramius orus nulems aukšto atmosferos slėgio laukas. Danguje bus nedaug debesų, dažnai džiugins saulės spinduliai. Kritulių nelaukiama. Šiaurės vakarų krypties vėjas bus nestiprus, 5–10 m/s. Įdienojus šalta nebus ir temperatūra pasiskirstys nuo 2 laipsnių šilumos šalies rytuose iki 7 ties pietvakariniais rajonais.
Sniego kalnus pasiglemžė lietus ir šiluma
Šiluma ir lietus tirpdys sniegą. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Trečiadienio naktį nors pamažu jau artinsis atmosferos frontas, tačiau orus vis dar lems aukšto slėgio laukas. Tankesnių debesų ims daugėti, bet iš jų žymesnių kritulių neiškris. Didesnėje šalies dalyje, pradedant vakariniais rajonais, matomumą mažins susidaręs rūkas. Vakarinių krypčių vėjas bus vos juntamas. Temperatūra kris žemiau nulio ir daug kur bus apie 0–5 laipsnius šalčio, o ties šalies rytiniais rajonais vietomis kris ir iki 7 laipsnių šalčio.

Trečiadienio dieną dangų uždengs žemi ir storesni debesys. Vietomis vakariniuose rajonuose sulauksime negausaus lietaus. Dar pirmoje dienos pusėje kai kur eismo sąlygas sunkins rūkas. Vėjas pasisuks iš pietvakarių, pietų, sustiprės iki vidutinio stiprumo. Dieną įsivyraus teigiama temperatūra ir šils iki 0–4 laipsnių šilumos.

Tikslią ir ilgalaikę jus dominančios vietovės orų prognozę rasite čia – Orai.lt

Ketvirtadienį, šventinę dieną, toliau dangus bus niūrokas. Tiek naktį, tiek dieną vietomis, didesnė tikimybė ties rytiniais rajonais, iškris nedideli krituliai. Naktį pietinių krypčių vėjas bus nestiprus, o dieną sustiprės iki vidutinio stiprumo. Ir vėl lengvai pašals, tad temperatūra svyruos nuo 2 laipsnių šalčio iki 2 šilumos, o dieną ir toliau vyraus teigiama temperatūra, bus apie 0–5 laipsnius šilumos.

Penktadienį jau sulauksime gausesnių kritulių. Daug kur maišysis šlapdriba su lietumi. Tačiau temperatūra keisis nežymiai, naktį bus nuo 1 laipsnio šalčio iki 3 šilumos, o dieną pakils iki 1–6 laipsnių aukščiau nulio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas