Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 20

Orai.lt: ilgasis savaitgalis prasidės atogrąžų karščiu

Prėjusią ketvirtadienio naktį Lietuvą pasiekė šiltasis atmosferos frontas, kurio debesys rytą buvo užkloję Lietuvos padangę. Stiprus pietvakarių srautas gabena labai šiltą atogrąžų orą nuo Vakarų ir Centrinės Europos. Dar dienai neįpusėjus oras pievakarinėje šalies pusėje įkaito iki 24–27 laipsnių šilumos, o popiet jau daug kur jis įšils iki 26–28, o šalies vakariniuose bei pietiniuose rajonuose pasieks 30–31 laipsnį. Iš pavienių debesų vietomis trumpai palis. Vėjas pietinių krypčių, nestiprus.
Ledai
Ledai / 123rf.com nuotr.

Penktadienį šiluma toliau plūs į Lietuvą bei kaimynines šalis. Sinoptikai daug kur numato 30–33 laipsnių kaitrą, bet kai kur temperatūra gali pasiekti ir 34 laipsnius. Tik prie jūros, papūtus lengvam brizui, temperatūra nesieks 30 laipsnių. Vyraus mažai debesuoti ir ramūs orai. Pavakare prie pietvakarinių rajonų bei Kuršių Nerijos priartės lietaus debesys, sudundės perkūnija, jos metu vietomis kils škvalas.

Atmosferos fronto debesų zona šeštadienio naktį slinks per vakarinius reionus, o dieną jau pasieks ir Aukštaitiją. Jos kelyje prašniokš trumpi lietūs, lydimi perkūnijų. Vakariniai rajonai jau bus vėsesnėje oro masėje – numatoma 21-25 šilumos, o Rytų Lietuvoje vietromis termometrai dar rodys 28–30 laipsnių.

Esant tokiai kaitrai, reikėtų imtis atsargumo priemonių – gerti daugiau vandens, būti daugiau pavėsyje, o saulėje dėvėti atitinkamą aprangą bei akinius.

Nebus atgaivos ir naktimis. Jos prognozuojamos tvankios ir labai šiltos – tarp 16–20 laipsnių.

Sekmadienį atsikvėps nuo karščio ir Aukštaitija. Vėl trumpai palis, vietomis nugriaudės perkūnija. Įdienojus temperatūra tik vietomis dar šoktelės iki 28 laipsnių šilumos, tačiau vyraus 23–26 laipsniai, vėsiau prie Baltijos – apie 20 laipsnių, nes papūs vėjas nuo jūros.

Šventinis pirmadienis temperatūra neišsiskirs, tik pavakare prie šalies pietvakarinių rajonų priartės aktyvaus ciklono debesys. Iš jų sulauksime intensyvesnio lietaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas