Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 12 29

Orai.lt: kai kur – iki 7 laipsnių šilumos

Į Lietuvą iš pietų plaukia šiltas ir drėgnas oras. Antradienį dangų dengs storas debesų sluoksnis. Pradedant pietvakariniais, pietiniais rajonais pradės lyti. Smarkiau įsilis antroje dienos pusėje. Šiauriniuose, šiaurės rytiniuose rajonuose lietus pradžioje kaitaliosis su šlapdriba. Plintanti šiluma šalyje bus netolygi. Šiaurės rytiniuose rajonuose temperatūra sieks tik apie 2-3 laipsnius šilumos, o šalies pietvakariuose gali kilti iki 5-6, kai kur Suvalkijoje net iki 7 laipsnių šilumos. Pūs stiprus pietryčių, vėlai vakare pietų vėjas.
Pabaidytos Neryje kyla gulbės
Pabaidytos Neryje kyla gulbės / Selemono Paltanavičiaus nuotr.

Trečiadienio naktį lietus pamažu nuslinks į šiaurę. Debesys plonės, atsiras pragiedrulių. Temperatūra rytą daug kur pažemės iki 0 ar 1 laipsnio šalčio. Drėgnus plotus vietomis padengs plonas ledukas. Nakties pradžioje dar pūs stiprus pietų vėjas, vėliau vėjas rims.

Dieną debesys vėl sutirštės. Per Rytų, Vidurio Lietuvą iš pietų į šiaurę nutįs lietaus juosta. Temperatūra šalyje kils iki 1-5 laipsnių šilumos. Pūs vidutinio stiprumo pietryčių vėjas.

Ketvirtadienio naktį lietus prasitęs didesnėje šalies dalyje, bet paskutinė šių metų diena jau bus sausesnė. Vėjas nurims. Kai kur susidarys rūkas. Vakarinėje šalies pusėje naktį truputį pašals, o ir dieną temperatūra bus artima nuliui, šalies rytuose temperatūra ištisą parą svyruos apie 1-3 laipsnius šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas