Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 07 09

Orai.lt: kaitra nuslūgs, bet gaiva bus jaučiama ne visur

Šiandien ryčiau Lietuvos įsitvirtinęs anticiklonas į rytinius, šiaurinius, centrinius ir pietinius rajonus neš giedrus ar mažai debesuotus orus, lyti neturėtų.
Vasariška šeštadienio popietė prie ežero
Vasariška šeštadienio popietė prie ežero / Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr.
Temos: 2 Orai.lt Orai

Vakariniuose rajonuose bus juntama į pietvakarius nuo mūsų šalies besisukančio ciklono įtaka, todėl čia orai bus nepastovūs – iki pietų plauks tankesni debesys, vietomis trumpai palis, gali ir perkūnija sugriaudėti, vėliau debesys išsisklaidys, lietaus tikimybė sumažės iki minimumo, o vakare kai kur gali pasirodyti nauji galingesni lietaus ir perkūnijos debesys, perkūnijos metu gali sustiprėti vėjas.

Toks slėgio laukų išsidėstymas formuos labai šilto, tropinio oro srautą iš pietų, todėl temperatūra popietę daugelyje rajonų šoktelės iki 30-34 laipsnių, tik Kuršių nerijoje kai kur gali būti apie 29 laipsnius. Pietryčių vėjas daugiausia bus nestiprus, bet kartais stiprės iki vidutinio.

Šeštadienį ciklonas į mūsų šalį atsiųs lėtai judantį ir mažai aktyvų šaltą atmosferos frontą. Naktį tankesni debesys kaupsis vakariniuose rajonuose, čia daug kur trumpai palis, vietomis žaibuos ir griaudės, per perkūniją vėjas gali sustiprėti iki 15-16 m/s, likusioje šalies dalyje vyraus mažai debesuoti ir sausi orai. Temperatūra pažemės iki 17-22 laipsnių, pūs nestiprus pietryčių, pietų vėjas.

Šeštadienio dieną tankesni debesys iš vakarinių rajonų pamažu plis į rytus, tai vienose, tai kitose vietovėse atgaivins trumpi vasariški lietūs, kai kur su perkūnija ir stipresniais vėjo gūsiais. Didelė tikimybė, kad rytinių rajonų lietus nepasieks. Temperatūra šalyje bus nevienoda: rytinėje šalies pusėje oras dar daug kur kais iki 29-32 laipsnių, vakarinėje temperatūra nekils aukščiau 24-28 laipsnių. Pietryčių, pietų vėjas sustiprės ir po truputį suksis iš pietvakarių.

Sekmadienį vyraus nepastoviai debesuoti orai, trumpai palis tik vietomis, didesnė tikimybė rytiniuose, pietrytiniuose rajonuose, gali ir perkūnija sugriaudėti. Papūs nestiprus, bet gaivesnis vakarų vėjas, todėl karštis dar truputį atlėgs – naktį vės iki 14-19, dieną šils iki 25-30 laipsnių.

VIDEO: Savaitgalio orai: karštis niekur nesitrauks, bet vietomis gali nušniokšti stipresni lietūs

Pirmadienį vietomis vėl trumpai palis, kai kur gali pažaibuoti ir pagriaudėti. Naktį vėjas bus silpnas, dieną vėl bandys įsivyrauti šiltesnis rytų, pietryčių vėjas. Naktį vės iki 15-20 laipsnių, dieną sugrįš 27-32 laipsnių karštis.

Antradienį trumpas lietus turėtų pasirodyti tik kai kur, orai bus dar karštesni – naktį vės iki 17-22, dieną oras įkais iki 28-33 laipsnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas