Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 07 23

Orai.lt: karštis atsitrauks, sulauksime lietaus

Šeštadienio naktį ir rytą vietomis praslinko aktyvūs lietaus debesys, griaudėjo perkūnija. Dieną lietaus bus nedaug – trumpai palis tik vietomis, daugiausia šiaurės rytinėje šalies dalyje, kai kur galima ir perkūnija.
Palanga
Palanga / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Į Lietuvą atslenkant vėsesnio oro masei, vėjas visoje šalyje pasisuks iš vakarų, šiaurės vakarų ir pūs 6–11 m/s greičiu. Vakariniuose rajonuose vyraus 22–24 laipsnių temperatūra, kituose rajonuose ji kils iki 25–29 laipsnių.

Sekmadienio naktį iš pietų atslinks kita lietaus zona, daug kur palis, vietomis su perkūnija. Vyraus trumpi lietūs, tačiau pietiniuose ir rytiniuose regionuose bus palankios sąlygos smarkiam lietui. Temperatūra kris iki 13–18 laipsnių.

Sekmadienio dieną vėsesnė oro masė apims jau visą Lietuvą. Slinks trumpalaikiai, silpno ar vidutinio intensyvumo lietūs. Temperatūra kils iki 19–24 laipsnių. Pūs vakarų, šiaurės vakarų, 7–12 m/s vėjas.

Tikslią ir ilgalaikę jus dominančios vietovės orų prognozę rasite čia – Orai.lt

Savaitės pradžioje, pirmadienį, virš Lietuvos vėl sustiprės aukšto slėgio sritis su šiltesne oro mase, vyraus sausi orai. Naktį vės iki 12–17, dieną šils iki 21–26 laipsnių šilumos.

Antradienį iš vakarų arčiau Lietuvos pasislinks Atlanto ciklonas, bus vasariškai šilta, tačiau atkeliaus ir lietaus debesų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas