Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 03

Orai.lt: laukia vėjuotas savaitgalis

Šiandien mūsų šalies orus lems rytinis ciklonas, kuris atnešė audringus orus į Britaniją ir Beniliukso šalis. Į vakarą ir priartės banguotas atmosferos frontas. Dangų dengs nepastovus debesų sluoksnis: pirmoje dienos pusėje daugiausia bus nedidelis debesuotumas, o jau nuo pietų vis užklys pavienių tankesnių debesų juostos.
Pasakiškas ruduo Lietuvoje
Pasakiškas ruduo Lietuvoje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vietomis, daugiausia vakarinėje šalies pusėje, palis. Pajūryje lietus bus intensyviausias, o keliaujant tolyn į Žemaitiją daugiausia bus nedidelis lietus. Pūs smarkus pietryčių krypties vėjas, daug kur siautės 15–20 m/s stiprumo gūsiai. Temperatūra pasiskirstys tarp 8–13 laipsnių šilumos, tačiau dėl vėjo šilta nelabai bus.

Šeštadienio naktį per Lietuvą keliaus šaltasis atmosferos frontas. Debesų daugės, įsivyraus debesuoti orai. Daugelyje rajonų palis. Vėjas išliks smarkus, beveik visur gūsingas vėl iki 15–18 m/s, tik jau bus įvairių pietinių krypčių. Debesuotą naktį oras vės iki 6–11 laipsnių šilumos.

Tikslią ir ilgalaikę jus dominančios vietovės orų prognozę rasite čia – Orai.lt

Šeštadienio dieną stiprės santykinai aukštesnio slėgio laukas. Debesys kiek sklaidysis, bus debesuota su pragiedruliais. Palis tik jau vietomis, vyraus trumpas, nedidelis lietus. Pietinių krypčių vėjas nerims, pavojingų vėjo gūsių pasitaikys tik kai kur. Aukščiausia temperatūra menkai skirsis nuo pastarųjų dienų ir šils vėl iki tų pačių 8–12 laipsnių.

Sekmadienio naktį negausaus lietaus ar dulksnos gaus tik šiaurės rytiniai šalies rajonai iš pasitraukiančių debesų. Antroje nakties pusėje ir rytą kai kur matomumą mažins tirštokas rūkas. Nusistovės vėl pietryčių, rytų vėjas, bus ramesnis. Paryčiais termometrai rodys tarp 2–7 laipsnių aukščiau nulio.

Sekmadienio dieną nedidelis lietus, dulksna vėl turėtų pasirodyti didesnėje šalies dalyje. Pūs 6–11 m/s stiprumo pietryčių vėjas. Temperatūra svyruos tarp 8–12 laipsnių šilumos.

Pagal dabartinius duomenis kitos savaitės pradžioje Lietuvą pasieks dar vienas atmosferos frontas. Vyraus niūrus ir pakankamai darganoti orai. Vėjas jau suksis į vakarines kryptis, bus smarkokas. Naktimis vėl bus kiek šilčiau, o dienomis temperatūra beveik nesiskirs nuo šios savaitės galo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas