Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 04

Orai.lt: lietaus bus mažai, šilumos – sočiai

Penktadienį į mūsų platumas atklys truputį drėgnesnis oras. Naktį žymesnio lietaus nenumatoma, bet debesų bus daugiau, ypač vakarinėje šalies pusėje. Naktis bus ne tik labai šilta – net 14–19 laipsnių, bet ir tvanki. Vėjo beveik nejausime, skelbia orų prognozių svetainė orai.lt.
Karštas penktadienis Vilniaus gatvėse
Karšta diena Vilniaus gatvėse / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Penktadienio dieną numatomi nepastoviai debesuoti, kai kur su trumpais lietumis orai. Didžiausia lietaus tikimybė vakariniuose ir pietrytiniuose šalies rajonuose. Popietinėmis valandomis vietomis gali nugriaudėti ir perkūnija. Vėjas nepastovios krypties, 3–8 m/s, perkūnijos metu galime sulaukti stipresnių, bet nepavojingų vėjo gūsių. Aukščiausia temperatūra dieną sieks 26–31 laipsnį karščio, tik pajūryje lengvas brizas palaikys gaivą – 21–23 laipsnius.

Šeštadienio nakties pradžioje vietomis, didesnė tikimybė vidurio Lietuvoje, trumpai palis, galima ir perkūnija. Antroje nakties pusėje drėgnesnėse vietose formuosis rūkas. Vėjas vakarų, silpnas. Oras atvės iki 12–17 laipsnių.

Šeštadienio dieną vakariniuose rajonuose bus mažai debesuota ir be lietaus. Rytiniuose rajonuose saulė dar žvilgčios pro debesį, o kur ne kur galimi ir pavieniai trumpi lietūs su perkūnija. Vėjas suksis iš šiaurės vakarų, bus vidutinio stiprumo. Oras dieną šils iki 21–26 laipsnių šilumos.

Sekmadienį anticiklonas lems mažai debesuotus ir sausus orus. Silpnas vėjas dvelks iš šiaurės vakarų ar šiaurės. Naktį temperatūra nukris iki 11–16 laipsnių šilumos, dieną termometrai pavėsyje rodys 20–25 laipsnius.

Ateinančios savaitės pradžioje prognozuojami ramūs, saulėti, sausi ir vėl šiltėjantys orai.

Su naujausia orų prognoze visada galite susipažinti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas