Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 01

Orai.lt: lietus atsitrauks, bet tik trumpam

Praėjusią naktį į daugelį rajonų lietaus atnešęs atmosferos frontas šiandien greitai pasitrauks į rytus, todėl trumpai palis tik ryto valandomis iki pietų, ir tik vietomis, didžiausia tikimybė rytiniuose rajonuose.
Vasaros lietus nuplovė Vilnių
Vasaros lietus nuplovė Vilnių / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Jau ryto valandomis didesnėje šalies dalyje debesys bus reti, džiugins saulės spinduliai, o iki pietų debesys prasisklaidys ir rytiniuose rajonuose. Popietę dangumi plauks nelabai tankūs debesys, dažnai švies saulė. Vėjas daugiausia pūs iš vakarų, stiprokai, 7-12 m/s greičiu. Bus lietuviškai vasarai būdinga temperatūra, įdienojus sušils iki 20-25 laipsnių.

Sekmadienio naktį iš vakarų artės naujas atmosferos frontas. Pradedant vakariniais rajonais debesys tankės, iki ryto daugelyje rajonų palis, bet daugiausia negausiai, intensyviau palis tik vietomis vakariniuose rajonuose. Vėjas aprims iki 6-11 m/s ir suksis iš pietvakarių, pietų. Temperatūra pažemės iki 10-15 laipsnių, prie jūros laikysis 16-18 laipsnių šiluma.

Sekmadienio dieną per šalį slinks minėtas atmosferos frontas. Diena bus debesuota su pragiedruliais, daugelyje rajonų lis trumpi lietūs, vietomis pagriaudės perkūnija. Vėjas suksis iš pietvakarių, vakarų ir sustiprės iki 8-13 m/s, kai kur gūsiai sieks 15-17 m/s. Temperatūra dėl tankių debesų ir lietaus nekils aukščiau 19-24 laipsnių.

Tikslią ir ilgalaikę jus dominančios vietovės orų prognozę rasite čia – Orai.lt

Pirmadienio naktį trumpai palis tik vietomis rytiniuose rajonuose iš besitraukiančio atmosferos fronto ir šalies vakaruose besiformuosiančių pavienių lietaus debesų. Pūs stiprokas pietvakarių vėjas, 7-12 m/s greičiu, šiaurės vakariniuose rajonuose vietomis gūsiai sieks 15-17 m/s. Temperatūra nekris žemiau 11-16 laipsnių šilumos.

Pirmadienio dieną debesuotumas bus nepastovus, vietomis, didžiausia tikimybė šiaurės vakariniuose rajonuose, trumpai palis, galima ir perkūnija. Pietvakarių vėjas įsismarkaus dar labiau, pūs 9-14 m/s greičiu, vietomis, daugiausia šalies šiaurės vakaruose, gūsiai sieks 15-20 m/s. Popietę oras sušils iki 19-24 laipsnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas