Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 02

Orai.lt: lietus trauktis neskubės

Trečiadienį per šalį praslinks šaltasis atmosferos frontas. Danguje įsivyraus nepastovus debesuotumas, vis pro debesis bandys pasirodyti saulė. Daugelyje rajonų sulauksime lietaus, daugiausia trumpi lietūs lankysis šalies šiauriniuose ir rytiniuose rajonuose. Vietomis sugriaudės pavienės perkūnijos.
Vasaros lietus nuplovė Vilnių
Lietus / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Pūs pietų, pietvakarių krypties apysmarkis vėjas, o perkūnijos metu gūsiai sustiprės iki 15–17 m/s. Įdienojus bus vasariškai šilta ir temperatūra svyruos tarp 21–26 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienio naktį debesys ims sklaidytis. Palyti turėtų jau tik vietomis, daugiausia ties vakariniais šalies rajonais. Galima perkūnija. Pietinių krypčių vėjas liks vidutinio stiprumo. Naktis bus nešalta ir temperatūra svyruos tarp 12–17 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienio dieną Lietuvą pasieks dar vienas atmosferos frontas. Vėl lietus išplis į didesnę šalies dalį, kai kur, didesnė tikimybė šalies vakaruose, palis smarkiai. Trumpą lietų lydės perkūnijos. Pietinių krypčių vėjas bus smarkokas, o perkūnijos metu kils ir pavojingi oro gūsiai. Temperatūra dieną kils sparčiai ir svyruos tarp 21–26 laipsnių šilumos.

Tikslią ir ilgalaikę jus dominančios vietovės orų prognozę rasite čia – Orai.lt

Penktadienį orų situacija trumpam bus geresnė. Naktį trumpai palis tik vietomis, o dieną nedidelio ir trumpo lietaus turėtų sulaukti tik šalies šiaurės vakariniai rajonai. Pietų, pietvakarių vėjas naktį bus vidutinio stiprumo, dieną stiprės iki apysmarkio. Naktį temperatūra bus apie 12–17, dieną šils iki 23–28, pajūryje liks vėsiau – apie 21 laipsnį šilumos.

Savaitgalį orai numatomi neramūs, su trumpomis liūtimis, perkūnijomis ir aukštesne temperatūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas