Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 12 31

Orai.lt: Naujieji metai prasidės staigiais orų pokyčiais

Besibaigiant metams praėjusią naktį į Lietuvą atlydį atplukdė šilto oro banga. Daug kur lynojo, trumpam formavosi lijundra, atšilus nusidriekė rūkai. Rytą temperatūra siekė nuo 0 laipsnių rytiniame pakraštyje iki 4–5 laipsnių šilumos pajūryje.
Šeštadienio rytas sostinėje
Rytas sostinėje / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Paskutinę metų dieną sniego, ledo tirpsmas dar paspartės. Atlydžio temperatūra sieks 3–4, pietvakariuose iki 5, pajūryje iki 6 laipsnių šilumos. Per dieną bus apniukę, pilka ir drėgna. Drieksis žemi kone žemę siekinys debesys ir rūkai. Protarpiais silpnai lynos, o vakare į pietinius rajonus atslinks jau smarkesnis lietus. Pūs pietvakarių vėjas, nuo silpno iki vidutinio stiprumo.

Tikslią ir ilgalaikę jus dominančios vietovės orų prognozę rasite čia – Orai.lt

Naujieji metai atkeliaus su lietumi per pažliugusi sniegą ir lietaus balas, smarkiau lis pirmoje nakties pusėje Pietų Lietuvoje. Lietui silpnėjant ir besitraukiant vėl naujai kils per lietų prasisklaidęs rūkas. Temperatūra naktį išliks apie 2–5 laipsnius šilumos. Vėjas antroje nakties pusėje pasisuks iš vakarų.

Pirmąją metų dieną vis stipriau ims pūsti šiaurės vakarų vėjas. Rūkas sklaidysis, antroje dienos pusėje trauksis ir lietus. Pradės plūsti šaltas oras. Temperatūra apie vidurdienį bus 2–5 laipsniai šilumos, o vakarėjant jau nukris žemiau nulio. Staigiai šąlant formuosis plikledis.

Sekmadienio naktis mažai debesuota, ganėtinai šalta, temperatūra kris iki 5–8, kai kur iki 10 laipsnių šalčio.

Dieną vėl laukia staigus orų pokytis. Prasidės kova tarp šaltos bei naujos šilto oro bangos, lydima intensyvaus snygio, šlapdribos, pereinančios į lietų, lijundrų ir stiproko pietinių krypčių vėjo. Temperatūra iki vėlyvo vakaro rytiniuose rajonuose dar išliks neigiama, apie 1–3 laipsnius šalčio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas