Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Orai.lt: numatomi karščiai, bet jau nuo savaitgalio orai stipriai keisis

Ketvirtadienį mūsų šalies orus lems į šiaurės rytus nuo Lietuvos įsitvirtinęs anticiklonas. Diena bus saulėta, dangumi plauks tik pavieniai, ploni, balti debesys. Lietaus nenumatoma.
Vasariška kaitra Vilniuje
Vasariška kaitra Vilniuje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vėjas daugiausia pūs iš rytų, pietryčių, ne daugiau nei 4–9 m/s greičiu. Su rytų, pietryčių vėju į Lietuvą sugrįš labai šilto oro masė, temperatūra popietę pakils iki 26–31 laipsnio karščio.

Penktadienio naktį orus ir toliau lems aukšto slėgio sritis, todėl naktis daugiausia bus giedra, lyti nebus iš ko. Pūs silpnas pietryčių, pietų vėjas. Paryčiais oras atvės iki 12–17, vakariniame šalies pakraštyje 18–20 laipsnių šilumos.

Penktadienio dieną didesnių orų permainų nenumatoma. Vyraus mažai debesuoti orai, lietaus tikimybė bus maža. Pietryčių, pietų vėjas pūs 4–9 m/s. greičiu. Virš mūsų šalies telksis labai šilto oro masė, temperatūra antroje dienos pusėje šoktelės iki 27–32 laipsnių karščio.

Šeštadienį per mūsų šalį ims slinkti atmosferos frontas. Naktį tankesni debesys atplauks į vakarinius rajonus, čia vietomis palis, kai kur gali sugriaudėti perkūnija. Likusioje šalies dalyje vyraus mažai debesuoti ir sausi orai. Vėjas daugiausia pūs iš pietryčių, pietų, tik vakariniuose rajonuose suksis iš vakarų, šiaurės vakarų ir sustiprės iki 6–11 m/s. Temperatūra pažemės iki 13–18 laipsnių.

Šeštadienio dieną trumpalaikis lietus praslinks vietomis, didžiausia tikimybė šiauriniuose, centriniuose ir pietiniuose rajonuose, kai kur pagrūmos perkūnija. Vėjas jau visoje šalyje po truputį suksis iš vakarų, šiaurės vakarų ir sustiprės iki 6–11 m/s. Temperatūra pirmoje dienos pusėje dar pakils iki 20–25, Rytų Lietuvoje vietomis 26–28 laipsnių, bet vėliau slenkant atmosferos frontui orai po truputį vės.

Tikslią ir ilgalaikę prognozę skaitykite Orai.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas