Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 22

Orai.lt: pavojingos permainos – siautės vėjas, kils pūgos, šaltį keis šiluma

Trečiadienį orus lems aukštuminis ciklonas. Danguje atsiras pragiedrulių ir vis bent trumpam pasirodys saulė. Ir vėl kai kur nežymiai pasnyguriuos. Pūs vidutinio stiprumo pietų, pietvakarių krypties vėjas, vakare ties pajūriu sustiprės gūsiai iki 14 m/s.
Šlapdriba Vilniuje
Šlapdriba / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Dieną temperatūra daug kur svyruos tarp 0–5 laipsnių šalčio, o vakariniame šalies pakraštyje išliks teigiama, apie 1–4 laipsnius šilumos.

Ketvirtadienį laukia dideli ir nemalonūs orų pokyčiai. Iš vakarų atslinkus giliam ir aktyviam ciklonui sulauksime gausių kritulių ir smarkaus vėjo. Ketvirtadienio naktį daugelyje rajonų numatomas sniegas ir šlapdriba, kai kur vakariniuose rajonuose snigs smarkiai. Sustiprėjus vėjui vietomis sniegą ims pustyti ir kils pūga. Pietvakarių, vakarų vėjo gūsiai bus smarkūs ir daug kur sieks 16–21 m/s, pajūryje – 22–27 m/s. Pirmoje nakties pusėje temperatūra bus apie 3–8 laipsnius šalčio, pajūryje – apie 1 laipsnį šilumos. Vėliau ims po truputį kilti.

Tikslią ir ilgalaikę jus dominančios vietovės orų prognozę rasite čia – Orai.lt

Ketvirtadienio dieną ir toliau išliks sudėtingi orai. Didesnėje šalies dalyje tęsis krituliai: sniegą ir šlapdribą pamažu ims keisti lietus. Vėjas nerims, pietvakarių bei vakarų vėjo gūsiai ir toliau bus smarkūs, pajūryje pirmoje dienos pusėje sustiprės ir iki 21–26 m/s. Atkeliavus šiltesnei oro masei šaltis pasitrauks ir temperatūra svyruos tarp 3–8 laipsnių šilumos.

Penktadienį lankysis protarpiniai krituliai. Penktadienio naktį ir rytą dar išliks gūsiai iki 15–20 m/s, pajūryje – 24 m/s, dieną vėjas jau nurims. Naktį temperatūra pažemės nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 šilumos, dieną įsivyraus teigiama temperatūra, apie 0–5 laipsnius šilumos.

Savaitgalį ir toliau lankysis krituliai, o atkeliavus šiluma neužsibus – vėl įsivyraus neigiama temperatūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas