Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 31

Orai.lt: paskutinė spalio diena padžiugins saulės spinduliais

Pirmadienį aukšto slėgio sritis dovanos retai tokiu metų laiku ir tokiu mastu pasitaikančius orus – didesnėje šalies dalyje beveik visą dieną džiugins saulės spinduliai, debesys bus reti, nelis. Tik pietvakariniuose ir vakariniuose rajonuose vietomis debesys bus tankesni, saulė pasirodys rečiau, bet ir čia žymesnio lietaus neprognozuojama.
Ruduo Labanoro girioje
Ruduo Labanoro girioje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ryto valandomis vietomis, daugiausia pietvakariniuose ir vakariniuose rajonuose, tvyros rūkas, tačiau įdienojus jis išsisklaidys, bet vakare kai kur vėl pradės formuotis iš naujo. Pūs nestiprus besikeičiančios krypties vėjas, 4-9 m/s greičiu. Virš mūsų šalies užplaukusi nelabai šilto oro masė neleis temperatūrai kilti aukščiau 9-13 laipsnių. Vakare, jau sutemus, vakarinius rajonus ims traukti vientisas žemų debesų sluoksnis, ims formuotis rūkas.

Antradienio naktį iš vakarinių rajonų į daugelį vietovių pamažu plis žemi, bet tankūs debesys, kartu su jais atkeliaus ir rūkas. Iki ryto žemi debesys uždengs daugelį rajonų, didesnėje šalies dalyje susidarys rūkas. Vietomis trumpai ir silpnai palynos ar tik padulksnos. Dvelks silpnas, nepastovios krypties vėjas. Temperatūra pažemės iki 1-6, pajūryje 7-9 laipsnių šilumos, ore vietomis, dirvos paviršiuje daug kur, bet didžiausia tikimybė rytinėje šalies pusėje, numatomos šalnos iki 0-5 laipsnių šalčio.

Antradienio, Visų šventųjų dieną, vyraus apniukę ir ūkanoti orai, vietomis trumpai ir negausiai palynos, saulė trumpam pasirodys tik kai kuriose vietovėse. Ryto valandomis didesnėje šalies dalyje tvyros rūkas, įdienojus rūko užimami plotai sumažės, bet vietomis jis išsilaikys, o vakare vėl ims plisti į didesnę šalies dalį. Vėjas išliks silpnas, nepastovios krypties. Nors diena bus apniukusi ir ūkanota, šalį pasieks šiltesnio oro masė, todėl temperatūra kils iki 9-14 laipsnių šilumos.

Tikslią ir ilgalaikę jus dominančios vietovės orų prognozę rasite čia – Orai.lt

Trečiadienį, Vėlinių dieną, iš vakarų atkeliaus atmosferos frontas. Vyraus debesuoti orai, dieną daugiau pragiedrulių pasirodys vakarinėje šalies dalyje. Naktį vietomis, dieną daug kur palis, bet vyraus negausus lietus. Naktį ir rytą vietomis tvyros rūkas. Naktį dvelks silpnas pietryčių vėjas, dieną vėjas suksis iš pietvakarių ir papūs šiek tiek stipriau. Naktį vės tik iki 5-10, dieną šils iki 9-14 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienio naktį vyraus debesuoti orai, daug kur trumpai palis, o dieną debesys praretės, trumpai ir negausiai palis tik vietomis. Naktį pūs nestiprus pietvakarių, vakarų, dieną stiprokas vakarų, šiaurės vakarų vėjas. Naktį vės iki 5-10, dieną šils iki 9-13 laipsnių.

Penktadienį sustiprės aukštesnio slėgio laukas, todėl debesys prasisklaidys, žymesnio lietaus nenumatoma. Naktį ir rytą vietomis susidarys rūkas. Vėjai suksis iš pietų ir truputį sustiprės. Naktis bus vėsi, temperatūra kris iki 1-6 laipsnių šilumos, ore vietomis, dirvos paviršiuje daug kur tikėtinos šalnos, dieną temperatūra kils iki 8-12 laipsnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas