Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 05

Orai.lt: pavasaris dar drėbtelės tiek sniego ir šalčio, kad maža nepasirodys

Pavasaris trypčioja vietoje, tai žengdamas kelis žingsniukus į šilumą, tai vėl vieną didelį žingsnį į žiemiškus orus.
Sniegas ant medžio šakų
Sniegas ant medžio šakų / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Panašu, kad ir artimiausiomis dienomis būsime žiemos ir pavasario grumtynių liudininkais. Ties Ukraina esančioje didelėje terminių kontrastų zonoje susisukęs ciklonas penktadienį jau trauksis iš Baltijos regiono, tačiau pirmoje dienos pusėje dar jausime nemenką jo įtaką: daug kur bus kritulių, debesuotą dieną oras sušils vos iki 1–4 laipsnių šilumos. Pūs vidutinio stiprumo šiaurės rytų vėjas.

Orai.lt prognozėmis, šeštadienį slėgis kils, nes mūsų šalį vėl pasieks šaltesnio oro porcija – paryčiais pragiedrėjus termometrai rodys 1–6 laipsnius šalčio. Nedideli krituliai numatomi tik nakties pradžioje ir tik šiaurės rytiniuose rajonuose. Dieną temperatūra pakils iki plius 2–7 laipsnių.

Dar šaltesnė prognozuojama sekmadienio naktis, nes oro masė virš Lietuvos išliks ta pati, atkeliavusi iš šiaurės, o pragiedrėjimų bus daugiau, be to, ir vėjas nurims. Termometrai rodys 4–9, šiauriniuose rajonuose iki 10–13 laipsnių šalčio. Dieną dangų užklos debesys, kurie į daugelį rajonų atneš mišrių negausių kritulių, sustiprės vakaris. Temperatūra mažai skirsis nuo šeštadienio.

Pirmadienį orus jauks skandinaviško ciklono debesys – šlapdribą keis sniegas, kuris vyraus ir dieną (daugiausia šiaurinėje šalies pusėje), nes iš šiaurės dar kartą mus pasieks šalto oro banga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas