Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 16

Orai.lt: savaitgalio orai atneš pokyčius

Penktadienį ryto valandomis džiugins giedresni ir sausesni orai, greitai sklaidysis praėjusią naktį kai kur susidaręs rūkas. Įdienojus ir po pietų debesų daugės, formuosis pavieniai lietaus kamuoliniai debesys, tai vienose, tai kitose vietovėse nušniokš trumpalaikiai vasariški lietūs, kai kur lydimi žaibų ir griaustinio. Popietę oras įšils iki 23–28 laipsnių, tik prie jūros dėl vėsinančio Baltijos jūros poveikio bus vėsiau, čia temperatūra kils iki 20–22 laipsnių. Vakare pietiniuose rajonuose dangų ims dengti tankūs debesys, atkeliaus ištisinio pobūdžio lietus.
Vaikas prie fontano
Vaikas prie fontano / 123rf nuotr.

Šeštadienį per šalį slinks tankūs ir vandeningi atmosferos fronto debesys. Beveik visoje šalyje dangų aptrauks tankūs debesys, pragiedrulių liks tik kai kuriose vietovėse. Tiek naktį, tiek dieną daugelyje rajonų protarpiais palis, vietomis lis smarkiai, kai kur griaudės perkūnija. Daugiausia lietaus turėtų kliūti pietvakarinei Lietuvos pusei, o šiaurės rytiniame šalies pakraštyje lietaus gali tekti tik dieną ir nelabai daug. Naktį vėjas bus silpnas, dieną nestiprus vėjas daugiausia pūs iš rytų. Naktis bus šilta, temperatūra nekris žemiau 13–18 laipsnių šilumos, dieną taip pat nebus šalta, sušils iki 19–24, rytiniuose rajonuose vietomis iki 25–27 laipsnių.

Sekmadienį bus debesuoti su pragiedruliais orai, didesnėje šalies dalyje palis, tačiau vyraus trumpalaikiai lietūs, kai kur pažaibuos ir pagriaudės. Naktį kai kuriose vietovėse susidarys rūkas. Vėjas išliks nestiprus, bet pasisuks iš pietų. Naktį temperatūra pažemės iki 12–17 laipsnių šilumos, dieną pakils iki 20–25 laipsnių.

Pirmadienį bus ir tankesnių debesų, ir giedro dangaus plotų, naktį vietomis, dieną daug kur palis, vyraus trumpalaikis lietus. Iš galingesnių debesų kai kur pagrūmos perkūnija. Vėjas bus nestiprus, besikeičiančios krypties. Naktį vės iki 11–16, dieną sušils iki 20–25 laipsnių.

Antradienio naktį trumpai palis tik vietomis, o dieną trumpalaikis vasariškas lietus vėl turėtų pasirodyti didesnėje šalies dalyje. Naktį oras atvės iki 11–16, dieną sušils iki 22–27 laipsnių.

Tikslią ir ilgalaikę orų prognozę, skaitykite Orai.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas