Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 12

Orai.lt: penktadienį džiugins šiluma – temperatūra vietomis kils iki 23 laipsnių

Penktadienį Lietuvos orus ir toliau lems aukšto atmosferos slėgio sritis, tad orų pokyčių nebus. Danguje debesų bus visai nedaug, o lietaus nesulauksime. Nepastovios krypties vėjas sustiprės iki vidutinio stiprumo. Įdienojus džiugins dar malonesnė temperatūra ir daugelyje rajonų svyruos tarp 18-23 laipsnių šilumos.
Vilniečiai džiaugėsi šilta sekmadienio popiete
Vilniečiai džiaugėsi šilta sekmadienio popiete / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Šeštadienį orai išlieka panašūs. Naktis giedra ir sausa, o dieną atplaukę pavieniai debesys taip pat lietaus neatneš. Vėjai bus nestiprūs, įsivyraus rytinių krypčių. Pagaliau naktimis bus šilčiau ir nebeturėtų gąsdinti šalnos, oro temperatūra nukris iki 4–9 laipsnių šilumos, o šeštadienio šils dar labiau – iki 19–24 laipsnių.

Sekmadienį taip pat laukia maloni, šilta bei sausa diena. Žymesnio lietaus nelaukiama. Vėjas liks rytinių krypčių, naktį silpnas, dieną sustiprės iki 5–10 m/s. Naktį atvės iki 6–11, o dieną oras sparčiai šils iki 19–24 laipsnių šilumos.

Naują savaitę pasitiksime orų permainomis. Po sausesnio laikotarpio pagaliau šalį pasieks lietus. Pirmadienio dieną atkeliaus trumpas lietus į daugelį rajonų, daugiausia lietus pradžiugins vakarinius ir pietinius regionus. Nors ir atgaivins lietus, tačiau šiluma nesitrauks. Pirmadienio naktis bus šilta ir atvės iki 8–13 laipsnių šilumos, o dieną temperatūra daug kur perkops aukščiau 20 laipsnių.

Antradienį jau trumpi lietūs pasirodyti turėtų visur, o temperatūra keisis menkai. Naktį nukris iki 8–13, dieną bus truputį vėsiau, temperatūra svyruos tarp 16–21 laipsnio šilumos.

Tikslią ir ilgalaikę orų prognozę skaitykite Orai.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas