Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 14

Orai.lt: permainingą savaitgalį vainikuos karštas ir neramus sekmadienis

Penktadienį šalies orus lems aukštesnio slėgio lauko pakraštys, tačiau to nepakaks, kad diena būtų saulėta ir sausa. Nuo pat ryto dangumi plauks įvairaus tankumo debesys, o įdienojus formuosis vis storesni kamuoliniai debesys. Įdienojus ir po pietų tai vienose, tai kitose vietovėse prapliups trumpalaikis vasariškas lietus, vietomis pagriaudės perkūnija, iki vakaro palis didesnėje šalies dalyje. Vėjas daugiausia pūs iš vakarų, 6–11 m/s greičiu, tik per perkūniją vėjo gūsiai kai kur sieks iki 14 m/s. Diena bus šilta, temperatūra kils iki 20–25 laipsnių, pietiniuose ir rytiniuose rajonuose kai kur šils iki 26–27 laipsnių.
Palanga
Palanga / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Orų prognozė Orai

Šeštadienio naktį iš pietvakarių mūsų šalies link plėsis aukšto slėgio sritis. Debesys sklaidysis, dangus giedrės, kai kur trumpai ir silpnai palis nebent pačioje nakties pradžioje. Vakarų vėjas sparčiai rims. Paryčiais oras atvės iki 8–13, pajūryje 14–16 laipsnių šilumos.

Tikslią ir ilgalaikę jus dominančios vietovės orų prognozę rasite čia – Orai.lt

Šeštadienio dieną per mūsų šalį tįs aukšto slėgio juosta. Džiugins saulėti orai, debesys bus reti. Lietaus nenumatoma. Pūs nestiprus, besikeičiančios krypties vėjas, 4–9 m/s greičiu. Į šalį ims plūsti šiltesnio oro masė, temperatūra antroje dienos pusėje pakils iki 23–28 laipsnių.

Sekmadienio naktį situacija mažai keisis. Dangus daugiausia bus giedras, lyti nebus iš ko. Vėjas pasisuks iš pietryčių, pūs 5–10 m/s greičiu. Temperatūra nekris žemiau 11–16, pajūryje 17–19 laipsnių šilumos.

Sekmadienio pirmoje dienos pusėje visoje šalyje orai bus saulėti ir sausi, vėliau šalies vakaruose ims rodytis tankesni ir grėsmingesni debesys, vietomis nušniokš trumpos liūtys su perkūnija, stipresniais vėjo gūsiais, galbūt ir kruša. Rytinėje šalies dalyje saulėti orai išliks iki pat vakaro, ir tik vėlai vakare vietomis pasirodys trumpų liūčių su perkūnija debesys. Dieną vidutinio stiprumo vėjas daugiausia pūs iš pietų, pietvakarių, jis atplukdys karšto oro masę, todėl temperatūra popietę šoktelės net iki 28–33 laipsnių karščio.

Pirmadienio naktį per didesnę šalies dalį praslinks trumpos liūtys su perkūnija, o dieną trumpai palis tik vietomis. Naktis bus šilta ir tvanki, temperatūra nekris žemiau 13–18 laipsnių, diena taip pat bus labai šilta, temperatūra kils iki 24–29 laipsnių, tik prie jūros jau bus gaiviau, čia šils iki 21–23 laipsnių.

Antradienio naktį vietomis, dieną daug kur trumpai palis. Naktį vės iki 11–16 laipsnių šilumos, o dieną atkeliaus gaivesni orai, šils iki 19–24 laipsnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas