Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 17

Orai.lt: pirmadienį orai maloniai nustebins, kai kur – 19 laipsnių šilumos

Pirmadienio dienos orai maloniai nustebins. Orus lems anticiklono gūbrys, tad padangė bus nepastoviai debesuota. Lietaus nenumatoma.
Ruduo Labanoro girioje
Ruduo Labanoro girioje / Irmanto Gelūno / 15min nuotr.

Vidutinio stiprumo vakarų, pietvakarių vėjas lėtai suksis iš pietų, pietryčių. Išaušus temperatūra pradės kilti. Antroje dienos pusėje galima bus pasidžiaugti rudeniška 14-18, o kai kuriuose pietiniuose rajonuose net 19 laipsnių šiluma.

Antradienį orai pasikeis.

Atkeliaus atmosferos frontai ir atneš ne tik daugiau debesų, bet ir lietaus. Palis. Dieną lis mažiau ir rečiau. Naktį pūs pietų, pietvakarių vėjas 6-11 m/s greičiu, dieną jis sustiprės iki 8-13 m/s ir pasisuks iš vakarų. Naktį laikysis 7-12, Vakarų Lietuvoje vietomis 13-14 laipsnių šiluma. Dieną nors bus debesuota ir drėgna, tačiau aukščiausia temperatūra dar sugebės pasiekti 14-17 laipsnių šilumos.

Tikslią ir ilgalaikę jus dominančios vietovės orų prognozę rasite čia – Orai.lt

Trečiadienį orus vėl lems žemesnio atmosferos slėgio sūkurys. Daug kur trumpai palis. o papūtęs gūsingesnis vakarų, šiaurės vakarų vėjas atneš šaltesnių orų bangą. Vėjo gūsiai vietomis sieks 15-17 m/s. Temperatūra tiek naktį, tiek ir dieną pažemės. Naktį bus 4-9, o dieną vos 7-11 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį lietaus jau sulauksime mažiau. Trumpai ir nedaug palis tik kai kuriose šalies vietovėse. Šiaurės vakarų, vakarų vėjas rims, tad vietomis susiformuos rūkas. Naktį temperatūra pažemės iki 0-5, pajūryje 6-8 laipsnių šilumos. Vėl prisiminsim šalnas. Ore kai kur, o žemės paviršiuje daug kur oras atšals net iki 0-5 laipsnių šalčio. Dieną šiluma menka. Teks susitaikyti su 7-11 laipsnių šiluma.

Penktadienį ir šeštadienį orus lems anticiklonas, tad žymesnio lietaus jau nelaukiama, bet išliks vėsūs orai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas