Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 11 25

Orai.lt: praslinkus ciklonui orai vės

Šeštadienį iš pietvakarių, Lietuvos link, keliaus naujas ciklonas. Vyraus apniukę orai. Daugelyje rajonų palis, įkyriau šalies vakaruose antroje dienos pusėje.
Likusi savaitė bus lietinga ir gana šilta
Lietus / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nestiprus vėjas šeštadienį nuolat keis kryptį, vakare jis suksis iš pietryčių ir taps juntamesnis. Termometrų stulpeliai įdienojus rodys 4-8 laipsnius šilumos.

Sekmadienio naktį minėto ciklono centras praslinks visai šalia mūsų pajūrio. Tęsis debesuoti ir lietingi orai. Naktį kai kur šiaurės vakariniuose rajonuose vėl atsiras nedidelės šlapdribos tikimybė. Pietryčių vėjas artėjant rytui suksis vis labiau iš vakarų, bus gūsingesnis – vakariniuose rajonuose kartais stiprės iki 15-20 m/s. Nakties temperatūra mažai skirsis nuo šeštadienio, atvės tik iki 2-7 laipsnių šilumos.

Sekmadienio dieną žemo slėgio sūkurys tols į šiaurę, bet orai gerėti neskubės. Dangus išliks apniauktas, dar daugelyje rajonų negausiai palynos, tiesa, daugiausia pirmoje dienos pusėje. Po pietų apsilankys jau tik pavieniai lietaus debesys. Vėjas pasisuks iš pietvakarių, vakarų nuo vidurdienio ims rimti. Dieną temperatūra nebekils – išsilaikys 2-7 laipsnių šiluma.

Pirmadienio naktį Lietuvos orus lems virš Skandinavijos besisukantis žemo slėgio laukas. Debesys pradės plonėti, pasirodys daugiau pragiedrulių. Oras ims vėsti. Lietus vėl kaitaliosis su šlapdriba, tačiau krituliai numatomi tik vietomis. Vėjas susilpnės pakryps iš pietų. Temperatūra naktį kris iki 0-3 laipsnių šilumos, o ten kur bus daugiau pragiedrulių silpnai pašals, formuosis plikledis.

Pirmadienio dieną situacija keisis mažai, mūsų šalis ir toliau bus tarp ciklono ir anticiklono. Debesų padaugės, bet su krituliais greičiausiai teks susidurti tik vakariniams šalies regionams, daugiausia negausiai lynos. Vėl sustiprės vėjas, pajūryje gūsiai gali siekti 15-17 m/s. Temperatūra popietę sieks 0-5 laipsnius šilumos.

Panašu, jog ir toliau laikysis vėlyvam rudeniui būdingi debesuoti ir drėgni orai. Temperatūra palaipsniui žemės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas