Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 17

Orai.lt: savaitę užbaigsime sausesnėmis, bet šaltesnėmis dienomis

Penktadienį orus Lietuvoje lems šiauriau esantis anticiklonas. Vis tik virš Lenkijos besisukantis žemo slėgio sūkurys dangui pragiedrėti neleis. Vyraus debesuotas su pragiedruliais dangus. Dažniau saulės turėtų būti šiaurinėje, vakarinėje pusėje, o štai pietuose debesuotumas išliks didžiausias.
Ruduo Labanoro girioje
Ruduo Labanoro girioje / Irmanto Gelūno / 15min nuotr.

Iš žemų debesų kai kur pabirs nedideli krituliai. Didžiausia tikimybė, kad tai bus retos snaigės. Pūs vidutinio stiprumo rytinių krypčių vėjas, kuris kiek šaltesnis bus pietvakariniuose rajonuose. Aukščiausia temperatūra įdienojus pasiskirstys nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 laipsnių šilumos.

Šeštadienį sinoptinė situacija menkai keisis. Nakties metu laikysis debesuotas su pragiedruliais dangus. Žymesnių kritulių jau nelaukiama, nebent pasirodys viena kita snaigė. Pūs vidutinio stiprumo rytų, šiaurės rytų krypties vėjas, kuris į rytą palaipsniui nurims. Temperatūra kris iki 2–4, kai kur ilgiau pragiedrėjus – 5–7 laipsnių šalčio.

Tikslią ir ilgalaikę jus dominančios vietovės orų prognozę rasite čia – Orai.lt

Šeštadienio dieną danguje ir toliau bus nemažai debesų, bet saulės spindulių tarpais vis sulauksime. Labiausiai jie tikėtini vakarinėje pusėje. Žymesnių kritulių ir vėl neturėtų būti, nebent kaip ir nakties metu pabirs viena kita snaigė. Besikeičiančios krypties vėjas bus nestiprus. Aukščiausia temperatūra šalyje bus tarp 2 laipsnių šalčio ir 3 laipsnių šilumos. Neigiama temperatūra išsilaikys šiaurės rytinėje pusėje, o labiausiai oras šils pietvakariniuose rajonuose.

Sekmadienio naktį būsime vakarinėje anticiklono dalyje. Danguje turėtų atsirasti šiek tiek daugiau pragiedrulių, bet viena kita snaigė vietomis vis dar yra tikėtina. Nepastovios krypties vėjas išliks vos juntamas. Temperatūra pažemės iki 2–7 laipsnių šalčio.

Sekmadienio dieną iš vakarų jau artinsis žemo slėgio sūkurys. Debesuotumas vėl didės, daugiau pragiedrulių išliks nebent šiaurės rytiniuose rajonuose. Didesnę dienos dalį išliks sausa, o šiek tiek pasnigs pietvakariniuose rajonuose tik vakarop priartėjus atmosferos frontui. Diena bus žvarbesnė, stiprės pietų, pietryčių vėjas, ypač antroje dienos pusėje šalies vakaruose. Aukščiausia temperatūra nesiskirs nuo šeštadienio ir bus nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos.

Naują savaitę pradėsime drėgnesniais orai. Šalį pasiekęs ciklonas pirmadienį kritulius neš į daugelį rajonų. Iš pradžių kris lietus, kurį dieną vakaruose ims keisti šlapdriba, vakarop ir lietus. Kai kur reikės saugotis lijundros, plikledžio. Naktį oras atšals iki 0–5 laipsnių šalčio, o dieną vis dar bus nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas